Tartışılan ev sahibi konuştu: Kirayı 4 bin liraya çıkarmadım

Kirayı 3 kat artırmayı kabul etmedikleri için kiracısının evini dağıttığı belirtilen ev sahibi konuştu: Öyle bir şey yok, 6-7 aydır kira da vermediler. O daireye bana bakmak için torunlarım gelecek."

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Bayrampaşa'da 2 yıldır kiracıları olan Suriyeli aileyi, evinden çıkarmak isteyen 93 yaşındaki ev sahibi Naim Akgün iddiaya göre kiraya 3 kattan fazla zam yaptı. Kiracılarının çıkmak istememesi ve kira zammını da kabul etmemeleri üzerine Naim Akgün, baltayla kapıya dayandı. Akgün, eline aldığı baltayla dış kapıyı kırıp içeri girdi, evin iç kapılarını parçaladı. Ev sahibinin baltayla daire kapısının kırdığı anlar ise bina sakinleri tarafından cep telefonu ile görüntülendi. 

OĞLU TUTUKLANDI

Olay sonrası gözaltına alınan Naim Akgün adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, oğlu İhsan Akgün tutuklandı.

'TEK BAŞINA YAŞIYORUM, O DAİREDE BANA BAKMAK İÇİN TORUNLARIM OTURACAK'

Naim Akgün olaya ilişkin şunları anlattı: "Üç sene önce kiraya verdik. 'Torunlarım gelip bana bakacak' dedim. Yedinci katta tek başıma yaşıyorum. Çıkmalarını söyledim, çıkmadılar. Böyle bir şey yaşandı. Benim çocuğu içeri attılar, İhsan'ı hapse attılar. Kirayı 4 bine çıkaracağımı söylemişler öyle bir şey yok. 6 aydır, 7 aydır para vermediler. Ben bunlarla ne yapacağım bilmiyorum. Başımıza iş açtılar.

BEN ŞİKAYETÇİ OLDUM

Ben 93 yaşındayım. Yer bulduk, yeri beğenmediler, pahalı dediler, kötü dediler. 6 aydır kiracıya biz yer arıyoruz yine olmuyor. Ben şimdi ne yapayım. İçeride on kişiler. Neyle saldırayım. Ben şikayetçi oldum. Polis de bıktı bunlardan. Pazartesi günü 7-8 camını kıracağım. Başka çaresi yok çünkü. Neye mal olursa olsun kıracağım. Suyu kestirdik suyu açtılar, elektriği kestirdik elektriği açtırdılar. Herkes bunların yanında. Ben 40 senedir buradayım."

KİRACA: 4 BİN LİRA İSTEDİ

Suriyeli kiracı Selma Şaham, kiralarının normalde 1200 lira olduğunu ve ev sahibinin bir gün önce eve gelip kendileriyle kontrat yapacağını söylediğini anlattı:

"Ancak bizi çok rahatsız ettiği için artık bu evde oturmanın mümkün olmadığını söyledik. Ev sahibi bizden 4 bin lira yeni kira bedeli istedi. Biz de 'En fazla 1700 lira verebiliriz.' dedik. Kabul etmediğimiz için bir sonraki gün baltayla eve saldırdı. Evin içerisine gireceğini düşünmüyorduk." (İSTANBUL-DHA/HABER MERKEZİ)