Tarsus'ta CHP'li Boltaç'ın esnaf ziyaretine ülkücüler saldırdı

CHP Tarsus Belediye Başkan adayı Ali Boltaç'ın esnaf ziyareti sırasında Ülkü Ocakları üyesi bir grup sözlü saldırıda bulundu. Çıkan tartışma tekmeli yumruklu kavgaya dönüştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'nin Tarsus Belediye Başkan adayı Ali Boltaç, seçim çalışmaları kapsamında bugün Makam mevkiinde esnaf ziyareti yaptı. Boltaç ve beraberindeki meclis üyesi adayları dükkânlara girip esnafla sohbet ederken, CHP'li gençler de cadde ve sokaklarda bildiri ve broşür dağıttı.

Artıgerçek'in haberine göre bu sırada Tarsus Ülkü Ocakları'ndan çıkan birkaç kişi CHP’li gençlere ve belediye başkan adayı Ali Boltaç’a sözlü saldırıda bulundu. CHP’li gençlerin de karşılık vermesi üzerine tartışma kavgaya dönüştü. CHP'li Ali Boltaç ve meclis üyesi adayları tekmeli yumruklu kavgayı ayırmakta güçlük çekti. Esnafın da araya girmesiyle kavga sona ererken, CHP’liler seçim çalışmalarını başka bir caddede sürdürdü.

'BU TAVIR HİÇBİR TARSUSLU'YA YAKIŞMAZ'

CHP'nin Tarsus Belediye Başkan adayı Ali Boltaç, "Makam mevkiinde benim ve arkadaşlarımın yaşadığı bu üzücü saldırının bir kez daha yaşanmamasını umuyorum. Bu tavır bırakın bir siyasi kola ya da unsura hiçbir Tarsuslu'ya yakışmaz. Çünkü biz barışın ve huzurun kentiyiz. Biz bu ülkede hatta dünyada medeniyetle en erken tanışan bölgeyiz. Bizim demokrasi geleneğimiz hem köklü hem de eskilere dayanır. Tahammül ve olgunluk bu topraklara atılmış en bereketli tohumdur" dedi.

'DEMOKRASİYE LEKE DÜŞMESİN'

Boltaç, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu sözlü ve fiili saldırının bir kez daha yaşanmaması tek dileğimiz. İnsan hayatı tüm ideolojilerin, inanışların ve siyasal amaçların üzerindedir. Bir kişinin bile burnunun kanaması, seçime ve demokrasi anlayışımıza leke düşürür. Bu yaşanan elim olay ışığında tüm siyasal partilerimizi ve rakiplerimizi uyarıyorum. Biz sadece bir seçim yapıyoruz ve kentimizi yönetecek kişiyi seçeceğiz. Koltuğa oturacak kişi hepimizin belediye başkanı olacak. Eğer, 'sevgide serbestlik saygıda mecburiyet' düsturu ile hareket edersek kazanan Tarsus olacaktır." (HABER MERKEZİ)