Tarlada ot biçerken yorgun mermiyle vuruldu

Bahçesinde ot biçen Asiye İnce, yorgun merminin isabet etmesiyle yaralandı. Kalbinin yakınına giren kurşun sebebiyle ölümden dönen İnce, faillerin yakalanmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

Fatih Saygın 

TRABZON - Trabzon’un Tonya ilçesinde yorgun mermi bahçesinde ot biçen Asiye İnce'nin yaralanmasına neden oldu. Pazartesi günü Karaağaç Mahallesi yakınlarındaki Rısafa Yaylası’nda akşam saatlerine doğru ot biçen Asiye İnce, omuz altı bölgesinden giren yorgun mermi ile yaralandı. Omzuna taş düştüğünü hissettiğini belirten İnce, kanamayı fark edince yardım istedi.

Komşusunun aracı ile Tonya Devlet Hastanesi’ne kaldırılan İnce’nin röntgeninde merminin kalbe yakın bir bölge bulunduğu belirlendi ve hasta, ambulansla Vakfıkebir Devlet Hastanesi’ne yönlendirildi. Vakfıkebir Devlet Hastanesi’nde salı günü ameliyata alınan Asiye İnce’nin vücudundaki mermi çekirdeği çıkarıldı.

'VURULDUĞUMU ANLADIM'

Tedavisi sürem yaralı Asiye İnce, yaptığı açıklamada “Bahçemde ot biçiyordum. Sert bir cisim omzuma çarptı. Elimi elbisemden içeri soktum, baktım kan akıyor. Kardeşimi çağırdım. O da kan aktığını gördü. Silah sesi duymadım ama vurulduğumu anladım. Hastanede kurşunun içeride kaldığını söylediler. Olayın peşini bırakmayacağım. Faillerin bir an önce yakalanmasını istiyorum” sözlerini kullandı.

'EŞİM ÖLEBİLİRDİ'

Asiye İnce’nin eşi Yakup İnce olayla ilgili olarak, “Komşumuzun aracı orada olmasa hayati sıkıntı yaşayabilirdik. Bunun bir önleminin alınması lazım. Silahsızlanmaya gidilmesi lazım. İnsanlar, belinden tabancayı çıkarıp atmasınlar. Silah devlete ait olsun, şahıslarda olmasın. Eşim ölebilirdi. Şah damarına bir buçuk santim kaldı. Allah bize bağışladı. Devletimizin bir önlem almasını istiyorum” şeklinde konuştu.

'SOKAĞA ÇIKMAYALIM MI?'

İnce’nin kızı Emine İnce de silah kullanımına tepki göstererek, “Bilinçsiz, gelişigüzel mermi atmanın pek çok cana mal olduğunu biliyoruz. Yorgun mermi korkusuyla sokağa çıkmayalım mı? Bilinçsizce atılan mermi ile insanların yaşamını yitirmesine sebep olmasınlar. Bugün bize, yarın onlara…” sözlerini kullandı.

BİRÇOK CAN ALDI

Yorgun mermi daha önce birçok can aldı. Trabzon’da, 2016 yılında 15 yaşındaki Feyzanur Keleş, 2019 yılında 86 yaşındaki Sabri Baştan ve 2021 yılında da 15 yaşındaki Emir Yuşa Atıcı yorgun mermilerin hedefi olarak hayatlarını kaybetmişti. (DUVAR) 

Etiketler yorgun mermi Trabzon