Tarkan'dan zeytinlik tepkisi: Yazıklar olsun

Sanatçı Tarkan, zeytinlik alanların madencilik faaliyetlerine açılmasına tepki gösterdi. Tarkan, "İnsan, doğayı şuursuzca yok ederken bindiği dalı kestiğini unutuyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Daha önce de çeşitli kereler çevre sorunlarıyla ilgili tepkilerini dile getiren Tarkan, Maden Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik ile zeytinlik alanların madencilik faaliyetlerine açılmasının ardından başlatılan sosyal medya kampanyasına destek verdi.

"#zeytinimedokunma" ve "#zeytinliktaşınmaz" etiketleriyle tepkisini dile getiren sanatçı, Twitter hesabından "Zeytinliklerimizin kıyımı başladı. Ne desek, ne yapsak yine kulak asan olmadı. Zeytin ağaçlarımız katlediliyor. Çok üzülüyorum. Yazıklar olsun. Hem vicdandan hem akıldan yoksun insandan yana da umudum kalmadı artık. Doğayı şuursuzca yok ederken bindiği dalı kestiğini unutuyor. Tüm dünyada durum aynı. Doğa bitiyor. Sonumuz hayır ola." paylaşımında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Zeytinlik alanların maden işletmeciliğine açılmasına izin veren yönetmelik değişikliğinin ardından bugün Muğla İkizköy'de YK Enerji ve Limak, Işıkdere bölgesindeki zeytin ağaçlarını sökmeye başlamış, bölge halkı ve çevre aktivistleri zeytinlik alana giderek söküm işlemini durdurmaya çalışmıştı.

Söküm işlemini engellemeye çalışan bölge halkına saldıran şirketin özel güvenlikleri, çok sayıda kişiyi darp ederken olay yerine gelen jandarma ekipleri ise sökümü durdurmak isteyen çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)