Tarkan'dan 'İzmir konseri' hakkında açıklama: Yarın hepinizi bekliyorum

Şarkıcı Tarkan, İzmir'deki konseri için kurulan platformun çökmesinin ardından bir açıklama yaptı. Şarkıcı, "Güzel İzmir yarın akşam Gündoğdu Meydanı’na hepinizi bekliyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şarkıcı Tarkan, İzmir'de 9 Eylül'de konser vermesi için hazırlanan sahnenin çökmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Güzel İzmir yarın akşam Gündoğdu Meydanı’na hepinizi bekliyorum. Nazarımız da çıktığına göre İzmir’in kurtuluşunun 100. yılını büyük bir coşkuyla kutlayabiliriz" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre, İzmir'in 9 Eylül'de düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yılı kutlama programı kapsamında sanatçı Tarkan'ın konser vermesi için hazırlanırken çöken sahnenin sökümüne başlandı. 

'TÜM TÜRKİYE'Yİ İKİNCİ YÜZYILIN BAŞLANGICINA TANIKLIK ETMEYE DAVET EDİYORUM'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, Tarkan'ın konseri hakkında açıklama yaptı. Soyer, "Zafer coşkumuz engel tanımaz. Megastar Tarkan konseri, Gündoğdu Meydanı'nda, Türkiye tarihinin en görkemli sahnesinde olacak. Tüm Türkiye’yi yarın akşam ikinci yüzyılın başlangıcına tanıklık etmeye davet ediyorum" dedi.

NE OLMUŞTU?

Tarkan'ın Gündoğdu Meydanı'nda vereceği konser için prodüksiyon ekibi tarafından Cumhuriyet Meydanı yakınlarında Kordonboyu'na kurulan ve dün gece işçilerin çalıştığı sırada henüz belirlenemeyen bir nedenle sahne çöktü. Kazada bir kişi yaralandı. Çöken sahne için bölgeye vinç ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye araçları getirildi. 

Sahnenin kurulmasında çalışan teknik ekip, platformun üstüne çıkarak inceleme yaptı. Ekip daha sonra, platformun olası bir kazaya mahal vermemesi için vinçler aracılığıyla sabitlenerek güvenlik önlemi alınmasına karar verdi. Platformu sabitleyen ekip, sabah saatlerinden itibaren sahnenin sökümüne başladı.

Tarkan, dün akşam sahnenin çökmesine ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İzmir’e giderken sahnemin yıkıldığı haberini aldım. Çok üzüldüm ama can kaybı ve yaralı olmamasına çok sevindim. Emek veren herkesin ve ekip arkadaşlarımın iyi olduğunu bilmek beni çok mutlu etti. Herkese çok geçmiş olsun. Bu arada ben yoldayım. İzmir’e gidiyorum. Bu konserin gerçekleşmesi için elimizden ne gelirse yapacağız" dedi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)