Tarkan: Kalbim ve dualarım Dersim'le

Dersim'deki orman yangınına geç müdahale edilmesi tepkilere neden olurken, bir dayanışma mesajı da sanatçı Tarkan'dan geldi: Dersim’deki yangınların bir an önce kontrol altına alınmasını diliyorum.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dersim'deki orman yangınlarına, kamuoyundan yükselen tepkiler sonrası ancak 12'nci günde (dün) müdahale başlarken, bu sürede 140 hektarlık alan zarar gördü.

Dersim'deki orman yangınına müdahale edilmesi için çok sayıda sanatçıdan gelen çağrıya, müzisyen Tarkan da katıldı. Tarkan, sosyal medya hesabından, orman yangınına ilişkin fotoğraflar paylaşarak, "Dersim’deki yangınların bir an önce kontrol altına alınmasını diliyorum. Kalbim ve dualarım Dersim’le. Geçmiş olsun" dedi.


MAÇOĞLU'NDAN GÖNÜLLÜLERE ÇAĞRI

Orman yangınına 12 gün boyunca gönüllülerin müdahalesi de engellenirken, dün havadan ve karadan söndürme çalışmalarının başlamasıyla birlikte gönüllüler de bölgeye geldi. Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun çağrısıyla bu sabah da saat 06.00'da çok sayıda kişi Yeraltı Çarşısı üstünde toplanarak, yangın bölgesine hareket etti.

Maçoğlu dün akşam yaptığı açıklamada ise itfaiye ekipleri, orman işletme ekipleri, AFAD, MUDAK, Tunceli Milli Parklar ve Doğa Koruma Müdürlüğü ile gönüllerin bölgede olduğunu belirtti.


Ovacık Munzur Vadisi Fırtına Veli Çeşmesi mevkiinde başka bir yangın haberi daha aldıklarını ifade eden Maçoğlu, profesyoneller ve gönüllülerden oluşan 60 kişilik ekiple müdahale ettikleri bilgisini paylaştı.

YANGIN DEVAM EDİYOR

Dersim Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise son duruma ilişkin şu bilgi verildi:

Hozat-Ovacık arasındaki yangın sürüyor, havadan müdahale (dün) yapıldı. Bunun yanı sıra Munzur Vadisi Fırtına Veli Çeşmesi bölgesindeki yangın kısmen kontrol altına alınmasına rağmen devam ediyor.


Profesyonel ekipler ve gönüllülerle birlikte söndürme çalışmalarına devam edilecek."

AĞBABA: BÖYLE YANGIN YÖNETİMİ OLMAZ

Öte yandan Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlındaki CHP heyeti, orman yangına ilişkin incelemelerde bulundu. Yangından 140 hektarlık bir alanın etkilendiği bilgisinin aktarıldığını belirten heyet, yangınlar söndürülünceye kadar bölgede olacaklarını duyurdu.


Veli Ağbaba ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, valiliğin kanunsuz bir emirle kendilerine engel olmaya çalıştığını ifade etti ve "Tunceli’de yangın söndürme yöntemi: Orman bitecek, ağaç bitecek yangın öyle sönecek! Böyle yangın yönetimi olmaz!" eleştirisinde bulundu.

HDP'li milletvekillerinden oluşan bir heyet de bölgede incelemelerde bulunuyor. (HABER MERKEZİ)