Tarihi Paşabahçe vapuru ilk seferini yaptı

İBB'nin Haliç Tersanesi'nde restore ettirdiği Paşabahçe vapuru ilk seferini yaptı. Adalar - Kabataş seferini yapan vapurdan yolcular alkışlarla indi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından restorasyonu tamamlanan tarihi Paşabahçe Vapuru, seferlerine yeniden başladı.

DHA'nın aktardığına göre, tarihi gemi ilk seferinde Adalardan aldığı yolcuları 09.15'te Kabataş Vapur İskelesi'ne getirdi. Paşabahçe Vapuru ile Kabataş iskelesine gelen yolcular, alkışlarla gemiden indi.

Kaptan Serdar Ersoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeniden seferlere başlayan Paşabahçe Vapuru ile taşıdıkları yolcularının yüzündeki heyecanı görmenin kendileri için büyük bir heyecan olduğunu dile getirdi.

Ersoy, "Zümrüdüanka kuşunun küllerinden yeniden doğması gibi bir olay Paşabahçe gemisi. Büyük emekler var. Hep beraber zoru başardık, çok mutluyum, gururluyum. Denizci tip gemi olarak yapılan vapur bahçe tipinin üçüncüsü ve günümüze kalan tek vapur’" dedi.

70 yaşındaki Paşabahçe tam 58 yıl boyunca sefer yapmıştı. 2011'den beri atıl durumdaki vapuru, İmamoğlu yönetimi Haliç Tersanesi'nde aslına uygun şekilde bir buçuk yılda restore ettirdi. (HABER MERKEZİ)