Taraftarın 'Küme düşme kaldırılmasın' çağrısına rağmen yönetim TFF'ye başvuracak

Gençlerbirliği taraftarlarının “Küme düşme kaldırılmasın” çağrısının ardından, kulüp yönetimi küme düşmenin kaldırılması için TFF'ye başvuracağını duyurdu. Taraftarlar, yönetime istifa çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig'e veda eden Gençlerbirliği'nin taraftarları, korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle bu sezon da küme düşmenin kaldırılmasını taleplerine tepki gösterirken, Gençlerbirliği Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvuru yapacağını açıkladı. Taraftarlar kulüp yönetiminin istifasını istedi.

Gençlerbirliği taraftar grupları, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Denizlispor'un küme düşmenin kaldırılması taleplerine karşı çıktı.

Aynı taleple daha önce de çağrı yapan Alkaralar grubunun açıklamasında, “Maç başladıktan sonra oyunun kurallarının değiştirilmemesini, hak edenin, sezon başında koyulan kurallara göre düşmesini istiyoruz. Sportif olarak küme düşmüş ama siyasi kararlarla ve çeşitli kulis faaliyetleriyle ligde devam etmesine izin verilmiş bir kulüp olmak istemiyoruz” denildi.

Açıklamada kulüp yönetimine de istifa çağrısı yapıldı.

Ultras Kardeşler grubu da takımın küme düşmesinden yönetimi sorumlu tuttu ve istifası talep etti.

Açıklamada, “Gençlerbirliği yönetimi boynumuzu eğdirmeyin. Kendi hatalarınızı örtmek için bu yola başvurmayın. Küme düşme kaldırılmasın” ifadelerine yer verildi.

Taraftarların çağrılarına karşın Gençlerbirliği, salgın gerekçesiyle küme düşmenin kaldırılması için başvuru yaptı.

Kulüpten yapılan açıklamada, “Süper Lig’in 2020-2021 sezonunda, küme düşmenin pandemi koşulları nedeniyle kaldırılması için Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuracağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” denildi.

Korona virüsü salgının sebebiyle 2019-2020 sezonunda küme düşme kaldırılmış ve Süper Lig geçen sezon 21 takımla oynanmıştı.

Kulübün bu kararına taraftarlardan tepki geldi.

Alkaralar'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamasında “Kulübümüzün yaptığı bu utanç verici talebi Gençlerbirliği taraftarları olarak onaylamadığımızı, bu talebin Gençlerbirliği kültürüne ve daha da önemlisi futbolun ruhuna bir ihanet olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarız. Biz pandemi koşullarından dolayı düşmedik. Biz, leş başkan ve yönetim yüzünden düştük. Pisliğinizi örtmeye çalışmayın!” ifadelerine yer verildi.

Yönetime istifa çağrısı yapan Forza Gençlerbirliği de “Kimseye yalakalık yapmayın. Boynumuzu eğdirmeyin. Başkasının da hakkını yemeyin! Kendi hatalarınızı örtmek için bu yola başvurmayın” açıklamasını yaptı.

Ultras Kardeşler de yönetime tepki gösterdi: “Gençlerbirliği taraftarı ile yönetimi arasındaki farkı açıkça ortaya koydunuz! Açıklamamız da belirttiğimiz nedenleri teyit ettiğiniz içinde teşekkür ederiz. Tarih bu rezilliği yazacak!” (HABER MERKEZİ)