Tanzanya'da sel ve toprak kayması: Ölü sayısı 47'ye yükseldi

Tanzanya'da yaşanan sel ve toprak kaymalarında ölü sayısının 47'ye yükseldiği açıklandı. Yaralanan 85 kişinin tedavilerinin devam ettiği bildirildi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Doğu Afrika ülkesi Tanzanya'da şiddetli yağışlar sebebiyle meydana gelen sel ve toprak kaymalarında 47 kişi hayatını kaybetti, 85 kişi yaralandı.

Reuters'ın haberine göre, ekim ayında mevsimsel yağışların başlamasından bu yana, El Nino ve Hint Okyanusu'ndaki dipol hava olaylarından kaynaklanan sellerde Kenya ve Somali'de yüzlerce kişi hayatını kaybederken, yağışlar Tanzanya'da da etkili oldu. Manyara Bölge Komiseri Queen Sendiga, 3 Aralık Pazar akşamı basına yaptığı açıklamada, sel ve heyelanlarda hayatını kaybeden kişilerin halen enkaz altında olabileceğinden endişe ettiklerini, bölgedeki arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. 

DEVLET BAŞKANI: TOPRAK KAYMASI BİR KÖYDE 100 EVİ YUTTU

Sendiga, konuya ilişkin açıklamasında, "Bu akşam itibarıyla, kurtarılan 85 kişinin tedavileri devam ediyor; diğer yaralılar hastanelerden taburcu edildi. Ölü sayısı 47'ye yükseldi" dedi. 

Devlet Başkanı Samia Suluhu Hassan da Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan video mesajında, Hanang bölgesindeki Katesh köyünde yaklaşık 100 evin toprak kayması tarafından 'yutulduğunu' belirterek, "Bu olay karşısında şok içindeyiz" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)