Tanrıkulu’ndan 28 Şubat hükümlüsü Doğan’a ziyaret: AYM dosyaları incelesin

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 28 Şubat davasında müebbet hapse mahkûm edilen emekli asker Çetin Doğan’ı ziyaret etti, Anayasa Mahkemesi’ne çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Sincan ve Silivri Cezaevi’nin ardından Buca’da 28 Şubat davası nedeniyle hükümlü bulunan emekli asker Çetin Doğan’ı ziyaret etti. 28 Şubat davasının adil yargılama ilkelerine uygun yapılmadığını ve "intikam yargılamasına" dönüştüğünü belirten Tanrıkulu, Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuruların "yaşam hakkı ihlali" oluşmadan sonuçlandırılması çağrısında bulundu.

'DOĞAN ZOR ŞARTLARDA YAŞAMINI İDAME ETTİRMEK DURUMUNDA'

Müebbet hapis cezası alan Çetin Doğan’ı ziyaretinin ardından açıklama yapan Tanrıkulu, 28 Şubat davası nedeniyle hükümlü olarak cezaevinde bulunan bütün emekli generalleri ziyaret ettiğini hatırlatarak şunları söyledi:

"Bu dava bir intikam yargılamasına dönüştü maalesef ve adil bir biçimde yargılanmadılar. Yaşları 74 ile 92 arasında değişiyor generallerin. Zor koşullarda cezaevinde tutuluyorlar. Çetin Doğan tek başına bir koğuşta kalıyor. Kendisi ve zor şartlarda maalesef kendisi yaşamını idame ettirmek durumunda. Yaşları itibariyle bu tutukluların cezaevinde kalması hem kötü muamele ve işkence yasağı hem de yaşam hakkı bakımından bir tehdit oluşturuyor. Anayasa Mahkemesi önünde dosyaları. Anayasa Mahkemesi'nin bir an evvel herhangi başka bir ihlalin gerçekleşmesine zemin hazırlamadan dosyayı ele alması ve incelemesi gerekiyor. Eğer incelerse, benim hukukçu olarak görüşüm, mutlaka adil yargılama ilkeleri bakımından ihlal tespiti yapacağı yönündedir. Anayasa Mahkemesi'ne bir kez daha çağrıda bulunuyorum Buca’dan, İzmir’den. Bu dava dosyasını öncelikli olarak inceleyin ve kararınızı kamuoyuna açıklayın, başka ihlaller gerçekleşmeden."