Tanal: Türkiye kapalı, Meclis'te lokanta, berber, çay ocağı açık

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, ülke genelinde esnaf kapalıyken Meclis'teki berber, lokanta ve çay ocaklarının açık olduğunu ve bunun Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle 17 Mayıs’a kadar sürecek tam kapanma döneminde berber, lokanta, çay ocağı, kahvehane gibi birçok işletme kapatıldı. TBMM’deki berber, lokanta ve çay ocaklarının açık olduğunu söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, bu durumun Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu söyledi.

Anka Haber Ajansı'na açıklama yapan Tanal, 17 gün boyunca lokantalarda sadece paket servise izin verildiğini kaydederek, “Ancak Meclis’te lokanta açık, oturuyorsunuz, yemek yiyorsunuz, çay ocakları açık, servis yapılıyor. Hatta Meclis’in içinde kurulan bir kooperatif var, sigara bile satılıyor” dedi.

'GÜR OLAN SAÇIMI MECLİS’TE TIRAŞ OLUYORUM'

Tanal, Meclis’te berberin de açık olduğunu vurgulayarak, “Berberler de aynı şekilde. Zaten benim saçım çok gür. Gür olan saçımı Meclis’te tıraş oluyorum. Hatta orada iki berber var. Kadın kuaförleri açık, erkek berberi açık. Hatta ayakkabı boyacısı da açık. Devlet tüm iş ve işlemleriyle bütündür. Bu yasaklamayı getiren yasama organı parlamento değildir, yürütme organı AK Parti’dir. Vatandaşımız milletvekillerini yasama organını sorumlu tutmasınlar” diye konuştu. (ANKA)