Taliban'dan intihar bombacılarının ailelerine toprak vaadi

Taliban'ın içişleri bakanlığına atadığı Siraceddin Hakkani, önceki hükümet ve Batılı güçlere karşı savaşta intihar saldırıları düzenleyen militanların ailelerine para ve toprak vaadinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afganistan'daki Taliban hükümeti, eski yönetime ve Batılı güçlere karşı savaşta intihar saldırıları düzenleyen militanların ailelerine para 'ödül'ü ve toprak vaat etti. Taliban'ın içişleri bakanlığına atadığı, aynı zamanda ABD tarafından başına 10 milyon konmuş bir isim olan Siraceddin Hakkani, intihar bombacılarının aileleriyle biraraya gelip bu kişileri övdü.

Taliban yönetiminin tanınıp tanınmayacağına ilişkin dünya çapındaki tartışmanın sürdüğü bir dönemde düzenlenen buluşma, 2018 yılında intihar saldırısına sahne olan Kabil Intercontinental Oteli'nde gerçekleştirildi. Taliban'ın içişleri bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hakkani'nin intihar bombacılarının ailelerine 10 bin Afgani (yaklaşık 1034 TL) ve giysi verdiği, toprak vaadinde bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, Hakkani'nin 'cihadı ve şehitlerin fedakarlıklarını övdüğü', onlardan 'İslam'ın ve ülkenin kahramanları' olarak söz ettiği belirtildi. 

TALİBAN HEYETİ MOSKOVA'DA

Öte yandan, Rusya'da düzenlenen Afganistan toplantısı da Taliban heyetinin katılımıyla başladı. Taliban heyetinin Moskova’daki Domodedovo Havalimanı’na iniş yaptığı belirtilirken, toplantıda ortak bir bildiri açıklanması bekleniyor. Bir Taliban sözcüsü, toplantıya katılan ülkelerden ekonomik ve siyasi destek isteyeceklerini söylemişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ysa, toplantıda Afganistan’daki askeri ve siyasi durumun gelişimi ile kapsayıcı bir hükümet kurulmasına ilişkin beklentilerin ele alınacağını, insani bir krizin yaşanmasının önlenmesi için uluslararası toplumun güçlerinin birleştirilmesi ile ilgili konuların masaya yatırılacağını duyurmuştu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, toplantı öncesinde ABD'nin görüşmelere katılmamasını eleştirdi. Afganistan'dan çekilen ABD, toplantıya 'teknik' gerekçelerle katılmayacağını duyurmuştu. (DIŞ HABERLER, Sputnik)

Etiketler Taliban Afganistan