Taliban: Pençşir tamamen kontrolümüze geçti

Taliban, Ahmed Mesud'un liderliğinde direniş hareketi başlatılan Pençşir'de kontrolü ele geçirdiklerini duyurdu. Afganistan Halk Direniş Cephesi'nden yapılan açıklamada ise iddialar yalanlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afganistan'da Taliban'a karşı direnen son vilayet olan Pençşir'de son 24 saatte çatışmalar şiddetlendi. Taliban, Pençşir Vadisi'nde kontrolün ele geçirildiğini duyurdu. Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, "Pençşir vilayeti tamamen Taliban'ın elinde. Bu zaferle birlikte ülkemiz savaş bataklığından bütünüyle çıkarılmıştır" dedi. 

Ahmed Mesud'un liderliğindeki Afganistan Halk Direniş Cephesi ise Pençşir'in düştüğünü yalanladı. The Guardian'ın aktardığına göre, "Taliban'ın Pençşir'i işgal ettiği iddiası yanlış" denilen açıklamada, "Afganistan halkına, Taliban ve ortaklarına karşı mücadelenin adalet ve özgürlük sağlanana kadar devam edeceğine dair güvence veriyoruz" ifadeleri yer aldı.

Mesud, dün yaptığı açıklamada 'Taliban ile barış müzakerelerine açık olduklarını' duyurmuştu. Taliban'a saldırıları durdurma çağrısı yapan Afganistan Halk Direniş Cephesi lideri, dini önderler tarafından masaya konan bir müzakere planını desteklediğini söylemişti. (DIŞ HABERLER)