Taliban: Kötü karakterli üyelerimizi tasfiye edeceğiz

Taliban, 'kötü karakterli' üyelerini tasfiye etmek için bir komisyon kurdu. Örgütten yapılan açıklamada 'Kademeleri Saflaştırma Komisyonu'yla işbirliği yapılması istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin çekilmesiyle Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban, ülkenin itibarını korumak için 'kötü karakterli' kişileri tasfiye edeceğini açıkladı. Taliban'ın bu amaçla 'Kademeleri Saflaştırma Komisyonu' kurduğu belirtildi.

'KÖTÜ KARAKTERLİ KİŞİLER KENDİ MENFAATLERİNE HİZMET EDİYOR'

Karar, Taliban'ın lider yardımcısı ve geçici hükümetin içişleri bakanı konumunda olan Siraceddin Hakkani'nin bir ses kaydıyla duyuruldu. Hakkani kayıtta, "Kötü karakterli kişilerin Taliban kademelerine girdiğini, İslam Emirliği'nin adını kötüye çıkardığını ve kendi menfaatlerine hizmet ettiğini öğreniyoruz" ifadelerini kullandı. Hakkani, Taliban hareketinin 'zarar görmememesi' için 'az sayıda ama saf ve samimi kişiye' ihtiyaç duyduklarını söyledi.

'ŞAHSİ DOSTLUK NEDENİYLE KORUMAYIN'

Buna göre, Taliban'ın kurucu lideri Molla Ömer'in oğlu Molla Yakup'un başında bulunduğu Savunma Bakanlığı bünyesinde, 'Kademelerin Saflaştırılması' adlı bir komisyon da kuruldu. Hakkani, "Kardeşlerimizden komisyonla işbirliği yapmalarını, kötü karakterli kişileri şahsi dostlukları nedeniyle korumamalarını ve desteklememelerini istiyoruz" dedi. 

Bugüne dek kamuoyu önünde görülmemiş olan Hakkani'nin kendisi, Taliban'ın Afganistan'daki Batılı güçlerle 20 yıllık savaşında en ölümcül saldırılardan sorumlu tutulan Hakkani Ağı'nın da liderliğini yapıyor.

SİVİLLERE VE ESKİ YETKİLİLERE SALDIRILAR SONRASI KARAR ALINDI

'Kötü karakterli' kişileri tasfiye kararı ise son dönemde kendilerini Taliban üyesi olarak tanıtan kişilerin, sivilleri ve genel af kararına rağmen eski hükümetin güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenlemesinin ardından geliyor. Uzmanlar, Taliban'ın üye sayısının özellikle son iki yılda, ABD'nin çekilmesi sonrasında bir şekilde iktidara dahil olacağının netleşmesiyle arttığına dikkat çekiyor. (DIŞ HABERLER) 

Etiketler Taliban Afganistan