Taksim'e çıkmak isteyenlere polis izin vermedi: 40 gözaltı

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için Beşiktaş'ta toplanarak Taksim Meydanı'na yürümek isteyenler gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  İstanbul’da 1 Mayıs'ta Taksim’e çıkan tüm sokak başlarına yerleştirilen polis ve bariyerlerle geçişler yasaklandı. Taksim’e yürüyen Öğrenci Kolektifleri ve Üniversiteli Feminist Kolektif üyeleri Ergenekon Caddesi’nde gözaltına alındı.

Elmadağ’dan Taksim’e yürüyen İnşaat-İş ve DİSK/Enerji-Sen üye ve yöneticilerine de polis engel oldu. Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız, kurucu Genel Başkanı Kamil Kartal ve İnşaat-İş üyeleri gözaltına alındı. 

İnşaat-İş Sendikası’nın Twitter hesabından paylaştığına göre, iki sendikadan toplam beş kişi gözaltına alındı. Mücadele Birliği üyeleri, Delal Erol ve Cemal Kara da gözaltına alındı. 


BEŞİKTAŞ'TAN YÜRÜMEK İSTEYEN 35 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 

Beşiktaş'ta da sabahın erken saatlerinden itibaren abluka vardı. Saat 09.15 sıralarında Umut-Sen üyeleri Beşiktaş'tan Taksim'e yürümek isterken Ihlamurdere Sokağı'na geçti. Ancak gruba polis izin vermedi. Gruptakilerden 15 kişi gözaltına alındı.

Saat 09.50 sıralarında ise Halkın Kurtuluş Partisi üyesi 30 kişilik grup Barbaros Bulvarı'ndan Taksim'e yürümeye çalıştı. HKP üyelerinden 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar polis minibüsüne bindirilerek sağlık kontrolüne götürüldü. (HABER MERKEZİ)

Fotoğraf: HKP Twitter