Taksim’de eylem yapmak isteyen kadınlar gözaltına alındı

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü nedeniyle Taksim'de eylem yapmak isteyen kadınlara izin verilmedi. Saatlerce polis ablukasında tutulan kadınlar daha sonra gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kadın Komiteleri’nin çağrısıyla 25 Kasım eylemi için Taksim’de toplanan kadınlar, 5 saat polis ablukasında tutulduktan sonra gözaltına alındı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle İstiklal Caddesi’nde bir araya gelen Kadın Komiteleri üyeleri, Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşe geçmek istedi. Yürüyüş polis tarafından engellendi ve 11 kadın polis ablukasına alındı.

Bu sırada Kadın Komiteleri üyelerinden biri fenalaşarak bayıldı. Arkadaşlarına yardım edemediklerini ve arkadaşlarından haber alamadıklarını söyleyen kadınlar, polis ablukası içinde oturma eylemi yapıyor. Bir kadın yaşananları şöyle anlattı:

“11 kadına onlarca, yüzlerce polisle şiddet uyguladılar. Bu 1,5 saatlik sürede arkadaşımız Ezgi fenalaştı, alan açıp müdahale etmemize izin vermedikleri için arkadaşımız 10 dakika sonra bayıldı. Ezgi şu anda nerede bilmiyoruz; Ezgi gelene kadar, Ezgi’den haber alana kadar buradan kalkmıyoruz, Ezgi’yi yanımıza getirene kadar oturma eylemine devam ediyoruz. Biz şu anda fiili olarak gözaltındayız. Devlet resmen 10 kadını 25 Kasım’da rehin aldı. Biz 25 Kasım’da İstiklal’den de Taksim’den de vazgeçmiyoruz ve tüm kadınları buraya çağırıyoruz.”

Kadın Komiteleri'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, 10 kadının gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, “Taksim Meydanı’na çıkan 10 kadından korktular! 10 kadın 5 saattir yüzlerce polis tarafından Meydan’da rehin tutulduktan sonra gözaltına alındı! Polisler tarafından Taksim Meydanı'nda aceleyle gözaltına alınan arkadaşlarımıza şuan bizler de avukatlar da ulaşamıyor” denildi.