Taksim Meydanı'nda memurlar için gıyabi cenaze namazı

1 Mayıs'ta Taksim'e çelenk bırakan Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu, memurlar için gıyabi cenaze namazı kıldırdı: "Memuru nasıl bilirsiniz?", "Yoksul biliriz."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAK-SEN), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Taksim’de kutladı. Taksim Atatürk Anıtı'na çelenk bırakan HAK-SEN Genel Başkanı Ayhan Çivi ve berberindeki heyet, 1 Mayıs 1977 yılında hayatını kaybedenlerin anısına karanfil bıraktı.

ANKA'nın haberine göre imam kıyafeti giyen bir kişi, "Enflasyon altında, artan kira fiyatları karşısında ezilen, personelinden daha düşük maaş alan memurlar ne yazık ki vefat etmiştir" diyerek gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

 

Heyete "Memuru nasıl bilirsiniz?" diye soran imam kıyafetli kişi, "Yoksul biliriz" yanıtını aldı. "Allah rahmet eylesin, ruhuna el Fatiha" diyen imam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Enflasyon altında, artan kira fiyatları karşısında ezilen, markete gittiği zaman aldığı ürünü üç kere düşünen, çalıştırdığı personelden daha düşük maaş alan memurlar ne yazık ki vefat etmiştir. İşçilere yapılan iyileştirme, emeklilere yapılan iyileştirme, işçilere verilen ikramiye, devletin itibarını ve onurunu temsil eden devlet memurlarına yapılmayanlardan dolayı mağdur olmuş ve vefat edecek duruma gelmişizdir. İşçiye yapılan, emekliye yapılan, esnafa yapılan, sanayiciye yapılan iyileştirmelerden mahrum bırakılmışızdır. Devlet memurlarının da bir an önce iyileştirmeyle bir nebze olsun ayağa kaldırılmasını bu anlamlı günde talep ediyoruz." (HABER MERKEZİ)