Taksim bombacısının yeni ifadesi ortaya çıktı

Ahlam Albashir'in yeni ifadesi ortaya çıktı. Albashir sorgusunda, "talimatla çantayı bırakıp ayrıldığını ve bombanın düğmesine kendisinin bastığını" iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Taksim'de 13 Kasım 2022'de İstikal Caddesi'nde bomba patlatıldı ve 6 kişi yaşamını yitirdi. 81 kişinin de yaralandığı saldırıyla ilgili Ahlam Albashir, polis ifadesinde ve savcılıkta önemli ayrıntılar verdi.

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre Albashir, polis sorgusunda gelen telefon talimatıyla olay noktasından ayrılmadan önce, çantadaki düzenekte bir düğmeye bastığını iddia etti.

Haberde şu ifadeler yer aldı:

"Ortaya çıkan detaylara göre Ahlam Albashir, 2013’te savaş nedeniyle ailesiyle Halep’ten Hama’ya, oradan Rakka’ya sonrasında da PKK/YPG kontrolündeki Münbiç’e geçti. Terör örgütü PKK/YPG ile ilişkisi de Ahmet Arreş isimli terör örgütü üyesi ile tanışıp sevgili olmasıyla başladı. Bir süre sonra örgütün Münbiç’teki sorumlularından ‘Hacı’ kod adlı terörist ile tanıştı. Albashir, istihbarat elemanı olarak yetiştirildi.

 

Verilecek bir görev için Türkiye’ye gönderileceğini belirten Albashir, ‘Hacı’ kod adlı kişinin talimatlarını şöyle anlattı: “Önce ‘İdlib’de bulunan birisinin yanına gidip onun eşi olarak görüneceksin’ dedi. Bana bir miktar para ve cep telefonu verdi, bana vermiş olduğu telefonu alarak içerisine kendisinin Suriye’de kullandığı numarasını kaydetti. Bu telefonda iki Amerikan numarası üzerinden WhatsApp programları kuruluydu. Hacı bana ‘Seninle görüşmeden önce üç nokta (...) şeklinde mesaj atacağım, bil ki sonra arayan benim’ dedi. Bu şekilde şifre belirledi....”

Etiketler Ahlam Albashir ifade