Taksicilerin zam talebine Esnaf Odaları Birliği'nden ret: 'UKOME kararını değiştirme yetkimiz yok'

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu, UKOME'den çıkan zam oranını beğenmeyen İstanbul Taksiciler Odası'nın başvurusunu "Yetkimiz yok" diyerek reddetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nde (UKOME) önceki gün yapılan toplantıda toplu taşımaya yüzde 51,5 oranında zam yapılırken taksimetre açılış ücreti 19,17'ye, taksi indi-bindi ücreti ise 70 TL çıkarıldı.

UKOME'de anılan karara ve belirlenen rakamlara tepki gösteren İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası, "Kontak kapatacağız, bu zam oranını kabul etmiyoruz" diyerek bağlı oldukları İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne (İSTESOB) başvuru yaptı.

Halk TV'nin haberine göre İSTESOB Yönetim Kurulu, İstanbul Taksiciler Odası'nın zam talebini geri çevirdi. Birlik, "Odalarımızın haklı taleplerine rağmen; yönetim kurulu, toplu ulaşım ücretlerini belirleme noktasında taksi, minibüs ve servis taşımacılığı ücret tarifelerinin belirlenmesi konusunda UKOME kararlarının kamu kurum ve kuruluşları ile diğer gerçek ve tüzel kişileri bağlaması nedeniyle Birliğin UKOME tarafından belirlenen tarifede değişiklik yapma yetkisinin bulunmadığı yönünde karar aldı" dedi.

Ne olmuştu? 

Geçen haftaki UKOME toplantısında uzlaşı sağlanamadığı için zam kararı çıkmamıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşıma yüzde 57 zam önermiş, İstanbul Taksiciler Odası yüzde 100 zam istemiş, UKOME’deki bakanlık temsilcileri ise yüzde 40 demiş ve uzlaşı çıkmamıştı. Dün yapılan toplantıda ise yüzde 51,5 oranında anlaşılmıştı.

Alınan zam kararına tepki göstererek UKOME toplantısını terk eden İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, "UKOME kurumu bizimle dalga geçiyor. Kesinlikle bu oranları uygulamıyoruz. Ayara gitmeyeceğiz, kabul etmiyoruz. Esnafımız, kontak kapatmak zorunda kalacak. Bilginize sunuyoruz" demişti.  (HABER MERKEZİ)