Taksiciler: Kimse ekmek teknemizi rant kapısı görmesin

İBB'nin yeni taksileri yollara çıkaracağı projesine karşı toplanan taksiciler mevcut koşulların iyileştirilmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Taksiciler İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) açıklayacağı yeni taksi yönetim sistemine karşı toplandı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyüp Aksu, "İstanbul'un ihtiyacı olan haksız rekabet yapacak ilave taksi değildir. Mevcut taksilere teknoloji desteği verilmeli, İBB Başkanı tarafından durdurulan şoför eğitimleri tekrar başlatılmalı ve ilk yardım, davranış biçimi, yabancı dil ve benzeri eğitimler almış şoförlerle daha kaliteli hizmet verilmesi sağlanmalıdır" dedi.

İTEO'nun Seyrantepe'deki merkez ofisinde bir araya gelen taksiciler, seçim öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Belediye de olsa, hükümet de olsa, hakkınızı yedirmeyin. Sizin tek varlığınız ve tazminat hakkınız plakalarınız. Bu plakalar sizin hayat garantiniz, sakın kimseye yedirmeyiniz" ifadelerini hatırlattı.

 

Aksu, "Dedelerimizden ve babalarımızdan miras olan bu kutsal mesleğimiz üzerinden kimse siyasi çıkar sağlamasın ve ekmek teknemizi rant kapısı olarak görmesin" diye konuştu.

 İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyüp Aksu
 İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyüp Aksu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, kendilerine destek vermediğini iddia eden Aksu, "Mevcut taksilere teknoloji desteği verilmeli, İBB Başkanı tarafından durdurulan şoför eğitimleri tekrar başlatılmalı ve ilk yardım, davranış biçimi, yabancı dil ve benzeri eğitimler almış şoförlerle daha kaliteli hizmet verilmesi sağlanmalıdır" dedi.

Yeni taksi sistemi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) tarafından iki kez reddedilmişti. İBB bugün 'Taksi Sistemi Bilgilendirme Sunumu' ile konuyu yeniden gündeme getirecek. (AA)