'Takım kaptanına oğlumun katili ile yan yana durmamasını söyledim'

Birgün yazarı Timur Soykan, 6 sporcunun hayatını kaybettiği Malatya Kırçuval Otel'in sahibi ile takım kaptanının birlikte seçim propagandası yapmasına hayatta kalan sporcuların tepkilerini aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- 6 Şubat Malatya depreminde Kırçuval Otel yıkılmış, kesin olmayan rakamlara göre 20 kişi hayatını kaybetmişti. Otelin sahibi AK Partili Malatya Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı ve AK Partili Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Zafer Kırçuval'dı. 

Depremde, Otelde Malatya Büyükşehir Belediye Spor Voleybol Takımı’ndan 9 voleybolcu vardı. 3 genç sporcu kurtarıldı. 6 sporcu hayatını kaybetti. 

Birgün yazarı Timur Soykan, Kırçuval Otel'in daha önce Elazığ Depreminde hasar gördüğünü ancak, siyasi ilişkiler kullanılarak hasarsız raporu alındığını yazdı. Soykan ayrıca, 6 sporcusu bu otelin enkazında hayatını kaybeden takım kaptanı Latif Okyay,'ın yerel seçimler için  Battalgazi Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu aktardı. Soykan, Okyay'ın Kırçuval Otel'in sahibi ile yanyana seçim kampanyası yürütmesinin hayatta kalan sporcular tarafından vicdansızlık olarak yorumlandığını belirtti.

Timur Soykan'ın "Vicdansız Başkan" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Latif Okyay, bugün AKP’nin Battalgazi Belediye Başkan Aday Adayı ve seçim kampanyası yürütüyor. Yanında onun takımındaki voleybolcuların ölümüne neden olmakla suçlanan Zafer Kırçuval var. Birlikte ziyaretler yapıyor, oy istiyorlar.

Kırçuval Otel’in enkazından kurtulan Malatya Büyükşehir Belediye Spor Voleybol Takımı oyuncusu Berk Söylemez’e bu durumun kendisine ne hissettirdiğini sordum. Halen olayın travmasını yaşayan Berk Söylemez şöyle konuştu:

‘Benim ve o otelde hayatını kaybeden dostlarımın hayatı çok değersizmiş. Bir seçim uğruna o otelin sahibiyle pozlar veriyor. İnsan hayatının hiç değeri yok. Takımın başkanı bizi bir kez bile aramadı.’

‘VİCDANSIZLIK’

Depremde Kırçuval Otel’de hayatını kaybeden 27 yaşındaki Mehmet Can Ağırbaş, takım kaptanıydı. Nişanlanmıştı ve evlilik hazırlıkları yapıyordu. Bir fotoğrafta Latif Okyay, play off’a kalan takımın kaptanı Mehmet Can Ağırbaş’a çiçek verirken görünüyor. Ama artık fotoğraflarda yanında Zafer Kırçuval var. Mehmet Can Ağırbaş’ın annesi Zeliha Ağırbaş, bu duruma ‘Vicdansızlık’ diyerek tepki gösteriyor. Latif Okyay’a mesaj gönderdiğini anlatan Zeliha Ağırbaş ‘Oğlumun katili ile yan yana durmamasını söyledim. Ama halen birlikte geziyorlar. Eşim de yanına giderek biraz vicdanı varsa bunu yapmamasını söyledi’ diye konuşuyor.

‘TADİLATLAR YIKIMA NEDEN OLDU’

Kırçuval Otel’de voleybolcular ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Spor Ampute Futbol Takımı’ndan 4 sporcu, üç mühendisin de arasında olduğu 20 kişi hayatını kaybetti. Aradan bir yıl geçmesine karşın halen iddianame hazırlanmadı.

Ailelerin avukatı Çağrı Sarıoğlu, ‘İlk bilirkişi raporunda binada çok sayıda tadilat yapıldığı ve bu tadilatların taşıyıcı sistemlere hasar verdiği anlatıldı. Ancak Haziran ayında tamamlanan bu raporda sorumlu kişiler belirtilmemişti. Bu rapor 5 ay boyunca savcılıkta bekletildikten sonra Kasım 2023’te sorumluların da belirtilmesi için Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden ek rapor istendi’ diye konuştu.  

5 AY ADALET OYALANDI

Avukat Çağrı Sarıoğlu, aileler adalet beklerken raporun 5 ay rafta bekletilmesine tepki gösterdi. ‘Böylesi bir süre kaybını anlamak mümkün değil’ diye konuştu. Bu sayede iddianame bir yıldır yazılmadı ve Zafer Kırçuval’ın yargılanması sürekli ötelendi." (HABER MERKEZİ)