Tahran'da Putin-Reisi görüşmesi

İran'da bugün yapılacak Astana formatlı Suriye zirvesi için Tahran'a giden Putin, İran lideri İbrahim Reisi'yle bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran'ın başkenti Tahran'a resmi ziyarette bulundu. Tahran'da bugün Astana formatlı Suriye zirvesine katılacak olan Putin, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının başladığı 24 Şubat'tan bu yana ikinci yabancı ülke ziyaretini gerçekleştiriyor. 

Rusya'nın resmi haber ajansı TASS'a göre, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran Cumhurbaşkanlığı'nda bir araya geldi. Putin ve Reisi'nin bu yıl üçüncü kez görüştüğü, iki kez telefon görüşmesi yaptığı aktarıldı.

Putin'in görüşme sonrası İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'le görüşme gerçekleştireceği açıklandı.

STRATEJİK ORTAKLIK HEDEFLENİYOR

Habere göre, Putin'in dış politika danışmanı Yuriy Ushakov iki ülke arasındaki ilişkilerin stratejik ortaklık düzeyine ulaşabileceği, buna ilişkin bir anlaşmanın hazırlandığı bilgisi verdi; iki ülke arasında ekonomik iş birliğini artırmanın da hedeflendiğini kaydetti. 

Putin'in İranlı liderlerle görüşmelerinde ikili iş birliğinin yanı sıra Ortak Kapsamlı Eylem Planı (KOEP) çerçevesinde uluslararası ve bölgesel güvenlik meseleleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunacağı aktarıldı. (DIŞ HABERLER)