Taha Akyol'dan AK Partili Şenel Yediyıldız'a: Kimin eteğini öptünüz de ağzınız lezzet buldu?

Gazeteci yazar Taha Akyol, "Erdoğan'ın ayakkabısını yalarız" diyen AK Partili Şenel Yediyıldız'a Namık Kemal'in dizeleriyle tepki gösterdi: “Kimin eteğini öptünüz de ağzınız lezzet buldu?"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız'ın "Erdoğan'ın ayakkabılarını yalamamız gerekir" sözlerinin yankıları devam ediyor. Karar yazarı Taha Akyol, Yediyıldız'ın bu sözlerinin, asırlardır devam eden 'itaat' ve 'intisab' kültürünün günümüzdeki yansımaları olduğunu belirtti. "Haddimi aştım" diyen Yediyıldız'a bunun bir söz değil siyasi kültür olduğunu hatırlatan Akyol, Namık Kemal'in şu dizelerini aktardı: “Kimin eteğini öptünüz de ağzınız lezzet buldu? Kimin ayağına kapandınız da başınız göğe erdi? Dudaklarınız tuzlu, tuzlu çuhalara yapıştıkça şeker mi peyda oluyor? Yüzünüz terli, terli sahtiyanlara (kunduralara) dokundukça burnunuza mis kokusu mu geliyor?..”

 Taha Akyol'un ‘Ayakkabı yalamak’ başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Bu siyasi kültür ‘yukarıda’ sorumsuzluk ve eleştirilmezlik, ‘aşağıda’ itaat ve intisap üretiyor, yanlışları düzeltmek mümkün olmuyor.

Türkiye milli gelirde on yıl geri gitti, bir AK Partili çıkıp da “neden?” diye sormadı, grupta bir genel görüşme açılmadı.

Kavga etmediğimiz ülke kalmadı; Araplar dahil… AK Parti grubunda dış politika hiç müzakere konusu olmadı!

Çıkardıkları kanunu da aynı kanunun Beştepe’den geri gönderilmesini de alkışladılar.

Sonuç ortada, Türkiye 2023 yılında, 2012’deki seviyesine düştü!"