'Tadilattayız': Kızılay'a kan vermek isteyenler kapıdan döndü

Kan stoğu kritik seviyeye indiği için bağış çağrısı yapan Kızılay yönetiminin bağışçıları yönlendirdiği Konya'daki merkeze gidenler, 'tadilattayız' yazısını görüp geri dönmek zorunda kaldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş depreminin ardından yaptığı çadır satışıyla eleştirilerin odağına yerleşen Kızılay'da tartışma bitmiyor. 

Millî Gazete’den Emre Gürbüz’ün haberine göre tepkiler ve tartışmalar sonrası asgari seviyenin altına düşen ulusal kan stoklarını eski haline getirmeye çalışan Kızılay’ın Konya Şubesi'nde yaşananlar tepki çekti.    

‘TADİLAT NEDENİYLE KAPALIYIZ’ 

Konya’da da kan vermek isteyen vatandaşlar, şehir merkezinde bulunan Hacıveyiszade Camii’nin önündeki Kızılay kan verme noktasına gitti. Kızılay’ın kapısında “Tadilat nedeniyle kapalıyız” yazısını gören vatandaşlar kan veremeden geri dönmek zorunda kaldı.

'KIZILAY YETKİLİLERİ BU NOKTAYA YÖNLENDİRDİ'

Kan vermeye gidenlerden biri olan Her Yerde Adalet Platformu (HEYAP) Genel Başkanı Özkan Öztürk, yaşananlara çektiği videoyla tepki gösterdi. Öztürk yaşananları şöyle anlattı: “Birçok arkadaşımız kan vermek amacıyla Hacıveyiszade Camii’nin önüne geldi. Dün, Kızılay yetkilileriyle yapmış olduğumuz görüşmede, bu noktadan kan verebileceğimiz söylendi. 15 arkadaşımızla buraya geldik. Birçok arkadaşımız ayrılmak zorunda kaldı. ‘Tadilat nedeniyle kapalıyız’ diyor ama Kızılay yetkilileriyle yaptığımız görüşmede iftardan sonra bu merkezden kan verebileceğimizi ifade ettiler. Maalesef bu ülkede yetkililerin vermiş oldukları sözlere bile inanasımız gelmiyor. Nerede burada tadilat? Kızılay’ın kan stoklarının azaldığı söyleniyor. Şehrin en önemli merkezine kan vermek için gelen insanlar ‘tadilat nedeniyle kapalıyız’ yazısını görüyor. 155 yıllık ecdad yadigarı olan bir kurum böyle işletilemez.” 

'DOKTOR BULAMADIK' AÇIKLAMASI

HEYAP Genel Başkanı hukukçu Özkan Öztürk, tepkiler sonrası Kızılay yetkililerinin kendisini arayıp özür dilediğini söyledi. Öztürk, yetkililerin kendisine ‘doktor temin edemedikleri’ için karışıklık yaşandığı ondan dolayı ‘tadilattayız’ yazısı asmak zorunda kaldıklarını belirtti. (HABER MERKEZİ)