Taciz ve tehdit mesajları atan 'saplantılı komşu'ya ev hapsi cezası

Perihan Ö., 'komşu' Muhammed K.'nin 1 yıldır saplantılı bir şekilde kendisine tehdit ve taciz mesajları attığını ve kapısına dayandığını belirterek şikayetçi oldu. Şüpheliye ev hapsi cezası verildi.

Muhammed K.,'nin, mağdur Perihan Ö.'nün yaşadığı binanın bahçesine kadar girdiği güvenlik kameralarına yansıdı. Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da yaşayan Perihan Ö., sosyal medyada paylaştığı videoda komşusu Muhammed K.'nin 1 yıldır kendisini saplantılı şekilde takip edip, taciz ve ölüm mesajları gönderdiğini ileri sürerek yardım istedi. Muhammed K., tarafından gözaltına alındı.

Perihan Ö.'nün yardım istediği video, sosyal medyada 'Perihan Öldürülecek' başlığıyla paylaşıldı. Perihan Ö. videoda, karşı apartmanda oturan Muhammed K. tarafından 1 yıldır düzenli olarak tehdit edildiğini belirterek, yaşadıklarnı şöyle anlattı: "Beni öldüreceğini, tecavüz edeceğini, beni sakat bırakacağını, bakıma muhtaç hale getireceğini söylüyor. Önce bir süre sahte hesaplardan yazdı. Sahte hesaplar olduğu için ciddiye almadım. Ancak daha sonra kimliğini açığa çıkarıp, dozu artırarak üzerime geldi. En son 2 gün önce eşim işe gittikten sonra kapıma dayanıp, zile bastı. Elim ayağım titredi. Evin etrafında dolaştı. Arka bahçede dolaştı. Mutfağın camından beni seyretti. Karakola gittik, şikayetçi olduk. Ben ölmek istemiyorum. Ben haberlerde izlediğimiz kadınlardan bir tanesi olmak istemiyorum. Artık 1-2 ay sonra yolda arkamdan bıçak mı saplar, ya da önümü mü keser bilmiyorum. Ben artık dayanamıyorum. Sokağa çıkarken korkuyorum, markete giderken korkuyorum."

DAHA ÖNCE DE ŞİKAYET ETMİŞ

Çağrının gündem olmasının ardından Perihan Ö.'yü korumaya alan Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri Muhammed K.'yi de gözaltına aldı. Perihan Ö. ifadesinde de şüpheli Muhammed K.'nin saplantılı olarak kendisini takip ederek tehdit ve hakaretlerde bulunduğunu, konu hakkında 2023 yılında da polise giderek şikayetçi olduğunu ancak şüphelinin eylemlerine devam ettiğini belirtti. 

EV HAPSİ CEZASI

Muhammed K., emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Batı Adliyesi'ne sevk edildi. Mahkemeyı çıkarılan zanlıya ev hapsi verildi. Muhammed K. konutunda elektronik kelepçe ile takip edilecek.

Öte yandan Muhammed K., Perihan Ö.'nün oturduğu binaya girerken, çıkarken ve binanın çevresinde dolaşırken güvenlik kamerasına yansıdı. 

'ÇOCUKLUK ARKADAŞI'YMIŞ 

Öte yandan yaşadıklarını DHA'ya anlatan Perihan Ö., şunları söyledi: Özge Canlar gibi diğer öldürülen kadınlarımız gibi olmak istemiyorum. Çünkü bunun sonucu bu. Mesajla başladı. Evime geldi. Bundan sonra da yolumu kesecektir.

Ben öğretmendim, artık çalışmıyorum, korkudan evden çıkamıyorum. Eşim işe gidemiyor, beni yalnız bırakmamak için. Şehir dışından akrabalarım geliyor. Ağabeylerim geliyor şu anda. İşlerini güçlerini bırakıp yanımda olmak için. Bize bunları yaşatıyor. O gün parka geldiğinde tekrar bana bir mesaj atıyor. Mesajda yine saçma sapan cümleler. Bu süreçte biz ailesiyle iletişime geçtik. Çünkü bu şahıs benim çocukluk arkadaşım. 13 yaşına kadar kapı komşumuzdu, karşı komşumuzdu ve bizim evimizden çıkmazdı. Sürekli bizim evimizdeydi.

Şimdi ev hapsi olması da bir anlam ifade etmiyor. Yakın mesafede oturuyoruz. Canı istediğinde camdan dışarı çıkıp belki de benim evimi gözetleyebilecek kadar kısa bir mesafede. Sonuçta perdesini açıp eline kahvesini alıp buradan beni izleyebilir....

(HABER MERKEZİ)