SWIFT kararı sonrası Moskova'da bazı oteller erken ödeme istiyor

Bazı Rus bankalarının Ukrayna harekâtına karşı yaptırım olarak SWIFT sisteminden çıkarılması kararı sonrası yarın Rusya'da karmaşa bekleniyor. Bazı oteller yabancı müşterilerinden erken ödeme istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batı dünyasının Ukrayna operasyonuna misilleme olarak bazı Rus bankalarını uluslararası ödeme sistemi SWIFT'ten çıkarma kararını ardından hazırlıklar başladı. Dünya genelinde faaliyet gösteren ve SWIFT olarak bilinen Bankalararası Finansal Telekomünikasyon Derneği, yeni kararlar için hazırlık yapıldığını açıkladı.

SWIFT açıklamasında, "Yeni tedbirlere tabi olacak kuruluşların ayrıntıları için Avrupa makamlarıyla temas halindeyiz ve yasal talimatlar geldiğinde bunlara uymak için hazırlık yapıyoruz" denildi.

'KREDİ KARTLARININ ÇALIŞIP ÇALIŞMAYACAĞI BİLİNMİYOR'

Rusya'da SWIFT kararı sonrası pazartesi sabahı karmaşa beklenirken, NBC News'un Moskova'da bulunan muhabiri Raf Sanchez otelinin hesabı erken kapatmak istediğini duyurdu. Sanchez, "Çünkü SWIFT yaptırımları devreye girdiğinde kredi kartlarının çalışıp çalışmayacağını bilmiyorlar" dedi. 

'DÖVİZ KURU SOVYET DÖNEMİNDEKİ GİBİ SABİTLENEBİLİR'

Rusya Merkez Bankası'nın eski başkan yardımcılarından Sergey Aleksaşenko ise Batı basınına demecinde, pazartesi günü Rus para piyasalarında 'bir felaket olacağını' söyledi. Aleksaşenko, "İşlemleri durduracaklarını düşünüyorum ve sonrasında da döviz kuru tıpkı Sovyet dönemlerindeki gibi yapay bir seviyede sabitlenecektir" dedi.

'KÜRESEL PİYASALAR İYİ KARŞILAMAYABİLİR'

Yatırım danışmanlığı firması Farr, Miller & Washington'ın üst yöneticisi Michael Farr ise karardan küresel piyasaların da etkileneceğini söyleyerek, "Eğer uluslararası ticarette bir yavaşlama anlamına gelecekse, bu durumun iyi karşılanmayacak bir sürpriz olacağını düşünüyorum" dedi. (DIŞ HABERLER)