Suudi yetkililer 'eşcinselliği özendiriyor' diyerek gökkuşağı renkli oyuncakları topladı

Suudi Arabistan'da Ticaret Bakanlığı görevlileri, dükkanlara girip gökkuşağı renklerini barındıran ürünlere 'eşcinselliği özendirdiği' gerekçesiyle el koydu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Daha önce birçok film ve animasyona 'eşcinselliği özendirdiği' gerekçesiyle yasak koyan Suudi Arabistan yönetimi, şimdi de gökkuşağı renkli oyuncaklara savaş açtı.

Ticaret Bakanlığı yetkilileri, dükkanları tek tek dolaşıp gökkuşağı renkli oyuncak ve çocuk kıyafetlerini 'eşcinselliği özendirdiği' iddiasıyla raflardan topladı.
BBC Türkçe'nin haberin göre, toplanan ürünler arasında saç tokaları, t-shirtler, şapkalar, kalem kutuları ve çeşitli oyuncaklar var.
Bir yetkili gökkuşağının renklerini barındıran bu ürünlerin "İslam inancına, toplumsal ahlaka aykırı olduğunu ve gençleri hedefleyerek eşcinselliği özendirdiğini" söyledi.

Suudi Arabistan Ticaret Bakanlığı da ürünlere el konulması görüntülerini Twitter üzerinden, ürünlerin "sapkınlığa davet eden ve sağ duyuya ters düşen sembol ve simgeler" içerdiği notuyla paylaştı. Ayrıca bu ürünleri satan dükkanlara ceza verileceği de belirtildi.

Aralık ayında da Katar'da da gökkuşağı renklerindeki oyuncaklar "İslami değerlere ters düşen semboller içerdikleri" gerekçesiyle toplatılmıştı.

Ülkede Nisan ayında da Doctor Strange in the Multiverse of Madness filmi benzer gerekçelerle gösterime sokulmamıştı. Filmin yapımcısı Disney, Suudi yetkililerin "LGBTİ referanslar barındırdığını" iddia ettiği bölümleri kesmeyi reddetmişti. (HABER MERKEZİ)