Suudi Arabistan'dan vatandaşlarına: Lübnan'ı acilen terk edin

Suudi Arabistan'ın Beyrut Büyükelçiliği, vatandaşlarından Lübnan'ı bir an önce terk etmesini ve silahlı çatışma bölgelerinden uzak durmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistan'ın Beyrut Büyükelçiliği, vatandaşlarını Lübnan topraklarını bir an önce terk etmeye çağırarak, silahlı çatışma bölgelerine yaklaşmamaları konusunda uyardı.

Anadolu Ajansı'nın Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'dan aktardığına göre, büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, Suudi Arabistan vatandaşları silahlı çatışmaların yaşandığı bölgelerde bulunmamaları ve buralara yaklaşmamaları konusunda uyarılarak, Lübnan topraklarından acilen ayrılmaları istendi. Açıklamada ayrıca Suudi Arabistanlıların Lübnan'a seyahat etmesini yasaklayan karara bağlı kalmanın önemi vurgulandı.

MÜLTECİ KAMPINDAKİ ÇATIŞMALARDA 12 KİŞİ ÖLDÜ

Lübnan'daki en büyük Filistinli mülteci kampı Ayn El Helva'da 29 Temmuz'dan bu yana aralarında Fetih Hareketi'nin de bulunduğu Filistinli gruplar arasında yaşanan çatışmalarda 12 kişi öldü, 60'tan fazla kişi yaralandı. Lübnanlı tarafların arabuluculuğunda 31 Temmuz'da kamptaki Filistinli gruplar arasında ateşkes sağlandığı duyurulmuştu. Buna rağmen taraflar arasında zaman zaman çatışmalar devam ediyor.​​​​​​​ (DIŞ HABERLER)