Suudi Arabistan'da yuhalanmıştı: Oldukça komikti

Geçtiğimiz yaz Suudi Arabistan'a transfer olan oyuncuları eleştirdiği için Riyad'da Suudi futbolseverler tarafından yuhalanan Kroos, tepkilerden etkilenmediğini ve komik bulduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Real Madrid'in tecrübeli orta saha oyuncusu Toni Kroos, takımının Suudi Arabistan'da Barcelona ve Atletico Madrid ile yaptığı karşılaşmalarda topun her ayağına geldiğinde yuhalanmasıyla ilgili konuştu.

Einfach mal Luppen'e konuşan 34 yaşındaki Alman futbolcu tepkinin kendisiyle ilgili olduğunu ilk olarak anlamadığını söyledi. 

Taraftarların tepkisini anlamadığını kaydeden Kroos, "Genç oyuncuların Suudi Arabistan ligine para için gelip gelişimlerini, büyük maçları ve Avrupa'da kesinlikle oynayabilecekleri yüksek seviyeleri bırakmalarının iyi olduğunu düşünmüyorum. O zamanki ifadem buydu ve yaklaşık bir buçuk yıl önceydi, benim için çoktan unutulmuştu" dedi.

'BENİ ETKİLEMEDİ'

Atletico Madrid ile oynana karşılaşmanın ilk yarısında yuhalamaları fark ettiğini belirten Kroos, "İlk başta beni kastettiklerini düşünmedim. Sonra taraftarlara baktım ve şunu fark ettim: 'Oh, bu benim için... sadece benim için. Tüm kalbimle söyleyebilirim ki bu beni rahatsız etmedi ya da oyun tarzımı etkilemedi, aksine oldukça komikti. Zaman zaman kim daha fazla dayanabilecek diye düşündüm. Zamanla sıkıcı hale gelebilirdi ama finalde giderek daha az yuhalandıklarını fark ettim. Buna alışıyorsunuz ve bu sizi gülümsetiyor. Yuhalamalar açıklamalarımı doğruluyor, muhtemelen haklıydım" sözlerini kullandı.

Ne olmuştu?

Yaz transfer döneminde yüksek ücretler karşılığında Suudi Arabistan'a transfer olan oyuncuları sert bir şekilde eleştiren Toni Kroos, 21 yaşındaki futbolcu Gabri Veiga'nın La Liga ekibi Celta Vigo'dan Suudi ekibi Al Ahli'ye transfer olmasını 'utanç verici' olarak nitelemiş ve "Orada iddialı futbol oynanıyor denmeye başlandı ama her şey para etrafında dönüyor" değerlendirmesinde bulunmuştu. 

Suudi Arabistan'a hiçbir zaman transfer olmayacağını da açıklayan Kroos, "Cristiano Ronaldo gibi herkes bu kararı kendisi vermeli. Kariyerinin sonuna doğru bunu yap. Ancak kariyerinin ortasında olan ve Avrupa'nın en iyi kulüplerinde oynayacak kaliteye sahip bu oyuncuların bu transferleri gerçekleştirmeleri garip. Orada insan haklarının olmaması beni Suudi Arabistan'a gitmekten alıkoyacak" sözlerini kullanmıştı. (SPOR SERVİSİ)