Susurluk silahları, Emniyet yazısında da 6 ay 'kayıp': O dönemde 9 cinayet işlendi

Emniyet Genel Müdürlüğü, 'kayıp Susurluk silahları'yla ilgili mahkemeye yazı gönderdi. Silahların asıl teslim tarihi gizlendi, o dönemde 9 cinayet işlendiği anlaşıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- 1993-96 yılları arasındaki 19 'faili meçhul' cinayete ilişkin eski bakan Mehmet Ağar’ın da 18 sanığı arasında olduğu Susurluk-JİTEM davasının duruşması bugün (22 Nisan) Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

T-24'ten Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre, cinayetlerde kullanıldığı iddia edilen silahlarla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü yazıları dosyaya girdi. Ancak, Ankara Emniyet Müdürlüğü ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasındaki yazışma trafiği nedeniyle geçtiğimiz hafta başı mahkemeye sunulan yazılarda da Susurluk skandalının patladığı 1996 yılı ve sonrasında yürütülen yargılamalarda olduğu gibi çelişkili bilgiler yer aldı.

Dosyaya giren eski raporlarda, silahların Türkiye’ye ilk olarak 22 Aralık 1993’te girdiğinin ifade edilmesine rağmen son yazıda silahların eski özel harekâtçı Korkut Eken’e Haziran 1994’te teslim edildiği belirtildi.  O dönemki yazılarda Eken'in silahları geri teslim etmediği bilgisi de yer aldı.

Silahların nerede olduğunun belirsiz gösterilmek istenildiği söz konusu altı aylık dönemde Behçet Cantürk, Recep Kuzucu, Yusuf Ziya Ekinci, Savaş Buldan, Adnan Yıldırım, Hacı Karay, Fevzi Aslan, Salih Aslan ve Namık Erdoğan 'faili meçhul' cinayetlerde katledildi. (HABER MERKEZİ)