Suruç’ta katledilen Cebrail Günebakan Elazığ’da anıldı

Suruç Katliamı’nda öldürülen SGDF üyesi Cebrail Günebakan, memleketi Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde mezarı başında anıldı.

Cebrail Günebakan 6 yıl önce Suruç Katliamı'nda hayatını kaybetti
Google Haberlere Abone ol

Ardıl Batmaz

ELAZIĞ - Suruç'ta, 2015 yılında IŞİD tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıda öldürülen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi Cebrail Günebakan'ın mezarı başında anma töreni düzenlendi.

Anmaya Suruç aileleri, SGDF, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyeleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Karakoçan ilçe yöneticileri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleri, köy halkı ve yerine kayyım atanan Akpazar (Peri) Belediye Başkanı Orhan Çelebi katıldı.

‘KARDEŞLİK FİLİZLERİNİ AÇTIRMAK İÇİN ORADAYDIK’

Katliamda oğlu Çağdaş Aydın’ı kaybeden ve kendisi de yaralanan Feti Aydın, birleşik mücadelenin öneminin altını çizerek, “Kardeşlik kentini, kardeşlik filizlerini açtırmak için oradaydık. Ne kadar olumlu ne kadar güzel bir iş yaptığımızı görüyoruz” ifadelerini kullandı.

‘SURUÇ’UN HESABINI SORACAĞIZ’

Cebrail Günebakan için “Beraber savunduk, beraber inşa edeceğiz’ kampanyasının temel örgütleyicisi, uygulayıcısıydı" diyen SGDF MYK üyesi Tanya Kara, şunları söyledi:

“6 yıl önce Suruç’ta 33 düş yolcumuzu, yoldaşımızı kaybettik. Acımız ve öfkemiz ilk günkü gibi. Cebrail, Suruç’a Kobanêli çocukların, Kobanê halkının, ezilmiş bir halkın umutlarını, yaralarını sarmaya, onlarla buluşmaya gitmişti. 33’lerimiz, yıkık bir kenti, savaşla yerle bir olmuş bir kenti yeniden inşa etmek, onurlu bir yaşamın savunuculuğunu üstlenmek istediler. Ve bu düş onları Suruç’a, oradan da Kobanê’ye doğru harekete geçirdi. Kobanê'nin sokaklarında, ormanlarında, kreşlerinde yaşıyor isimleriniz. Şimdi uğruna mücadele ettiğiniz çocuklar bayrakları devraldı. 33'lerimize söz veriyoruz, Suruç'un hesabını soracağız."

‘HERKES İÇİN ADALET’

Yerine kayyım atanan Akpazar (Peri) Belediye Başkanı Orhan Çelebi ise “Kobanê'ye kardeşlik köprüsü kurmak, Kobanê’nin yeniden inşa çalışmasına katılmak isteyen sosyalist gençler, IŞİD barbarlığıyla katledildiler. Kurulmak istenen kardeşlik köprüsünü yıkmak istediler. Ama o köprü inşa edilmeye devam edildi. Bugün milyonlar Kobanê’ye ve Suruç'a sahip çıkıyor" dedi. 

Ailelerin adalet mücadelesini sürdürdüğünü belirten Çelebi, "Suruç aileleri el ele vererek adalet taleplerini yükseltiyorlar. Ankara Gar Katliamı, Diyarbakır, Soma, Antep, Şenyaşar ailesi, Gezi aileleri el ele vererek mücadelelerini ortaklaştırdılar. Onun için 'herkes için adalet' talebi yükseliyor. Biz de yükselen bu adalet talebini her yerde daha da yükselterek ölümsüzleşen gençlerimize armağan edeceğiz” diye konuştu.

Cebrail Günebakan'ın annesi Haskar Günebakan de anmaya katılan herkese teşekkür ederek, “Katliamın hesabı er ya da geç sorulacak" dedi.