Sürmi İnce davasında olay yeri inceleme talebine ret

Yüksekova'da Sürmi İnce'nin öldürülmesinden sorumlu Uzman Çavuş Ali Dalgıran hakkında açılan davanın duruşmasında, olay yeri incelemesi talebi reddedildi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik beldesinde, 18 Temmuz 2016'da ot biçen çocuklarına yemek götüren 55 yaşındaki Sürmi İnce'nin öldürülmesine ilişkin Uzman Çavuş Ali Dalgıran hakkında "taksirle öldürme" suçlamasıyla açılan davanın 6'ncı duruşması Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tutuksuz yargılanan sanık Dalgıran ve avukatı duruşmaya katılmadı.

TALEPLER REDDEDİLDİ

Görülen duruşmaya İnce'nin avukat oğlu Bünyamin İnce’nin yanı sıra Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları hazır bulundu. Sürmi İnce'nin avukatları tarafından talep edilen, olay yeri keşfi, askerlerin yeniden ifadelerini alınması, görüntü ve ses kayıtları ise "Dosya kapsamında bir yarar sağlamayacağı" gerekçesiyle mahkeme heyeti tarafından reddedildi. Yine avukatların olay günü görevli olan karakol komutanı hakkındaki suç duyurularının reddine de karar verildi. 

KARAR DURUŞMASI 2 TEMMUZ'DA

Savunmaların ardından mütalaasını sunun savcılık, sanık Ali Dalgıran'ın “taksirle öldürme” suçundan cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, karar vereceği bir sonraki duruşma için 2 Temmuz tarihini belirledi. (MA)