Suriye'ye ilk uluslararası yardım konvoyu ulaştırıldı

Birleşmiş Milletler'in gönderdiği insanı yardım konvoyunun, Cilvegözü sınır kapısından Suriye'ye ulaştığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli depremler nedeniyle en az 2900 kişinin hayatını kaybettiği Suriye'ye, sarsıntının dördüncü gününde ilk insani yardım konvoyu ulaştı. Reuters'a konuşan yetkililer, Birleşmiş Milletler (BM) konvoyunun Cilvegözü sınır kapısında Suriye'ye ulaştırıldığını aktardı. Yardım konvoyunda, çadır ve tıbbi malzemelerin yer aldığı belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Dairesi (OCHA), deprem nedeniyle Türkiye'den Suriye'nin kuzeybatısına yardım akışının geçici süreliğine durduğunu açıklamıştı. "Bazı yollar çöktü, bazılarınaysa ulaşılamıyor. Çözülmesi gereken lojistik sorunlar var" diyen OCHA Sözcüsü Madevi Sun-Suon, "Yardıma muhtaç insanlara erişmek için her yolu araştırıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

İngiltere merkezli Sky News kanalına konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın danışmanı Bouthaina Şaban ise, depremin yıkıcı etkileriyle yüzleşmeye yardımcı olmak için ülkeler ve uluslararası kuruluşlar tarafından sunulan her türlü girişimi memnuniyetle karşıladıklarını söylemişti. (DIŞ HABERLER)