Suriyelilerin istihdam edildiği projede 5,7 milyon fidan dikildi

Suriyelilere ekonomik katkı sağlamayı ve iş tecrübesi edindirmeyi amaçlayan “3 milyon Suriyeli 3 milyon fidan” projesi kapsamında, 3 bin 800 Suriyeli istihdam edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Darülaceze Vakfı tarafından 2016 yılında başlatılan ve 2020 yılının sonuna kadar devam eden “3 Milyon Suriyeli- 3 Milyon Fidan” projesiyle 5,7 milyon fidan dikildi. Temel amacı Suriyelilere istihdam sağlamak olan projenin büyüklüğü yaklaşık 11 milyon Euro olarak ifade edildi. Fidan dikiminde Suriyelilerle Türkiyeliler beraber çalıştı. Suriyelilere Türkçe dersleri ve mesleki eğitim kursları da verildi.

Projeyi hazırlayan ve yürüten Darülaceze Vakfı Genel Koordinatörü Dr. Ali Osman Taşlıca, Suriyeli sığınmacılarla yaptığı 5 yıllık saha çalışmasının izlenimlerini “Suriyeli Vatansızlar/Vatandaşlar” isimli kitapta topladı. Kitap, kamuoyunun görüşlerini ele alan anket çalışmaları ve sahadan gözlemler içeriyor.

Projenin “Bir orman gibi kardeşçe yaşama ideali ve bilinciyle” gerçekleştirildiğini söyleyen Dr. Taşlıca, dikilen fidanlarla “Yeşil Avrupa” projesine de katkı sağladıklarını belirtti.

Projenin bir başka çıktısı ise “3 Milyon Suriyeli- 3 Milyon Fidan” belgeseli oldu. Belgeselde katılımcıların görüşlerine de yer veriliyor. (HABER MERKEZİ)