Suriyeli tarım işçisi ailenin 5 yaşındaki kızı sulama kanalına düşerek öldü

Adana’da tarım işçisi olarak çalışan El Siyed ailesinin 5 yaşındaki kızı Huriye sulama kanalına düşerek öldü. Huriye’nin amcası, hiçbir yetkilinin kendileriyle iletişime geçmediğini söyledi.

6 yıl önce Türkiye'ye gelen El Siyed ailesi, kanal kenarındaki çadırda 13 kişi yaşıyor.
Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Adana’nın Karataş ilçesine bağlı Ataköy’de tarım işçisi olarak çalışan Suriyeli Cuma El Siyed ve Mufidah El Siyed’in 5 yaşındaki çocukları Huriye El Siyed, yaşadıkları çadırın yakınında bulunan sulama kanalına düşerek öldü. Huriye’nin cansız bedeni 3 kilometre uzakta bulundu.

‘ÖNLEM ALINMASINI TALEP ETTİK YANIT VERİLMEDİ’

Türkiye’ye 6 yıl önce geldiklerini, Adana Ataköy’de mevsimlik tarım işçisi olarak çalıştıklarını ve çadırda yaşadıklarını anlatan Huriye’nin amcası Avvad El Siyed Huriye’nin ölümünden önce sulama kanalının çevresinde önlem alınması için Karataş Belediyesi’ne başvuruda bulunduklarını fakat olumlu yanıt alamadıklarını söyledi. Amca El Siyed yaşananları şöyle anlattı: 
“Belediyeden kanalın daha güvenli hale gelmesi için talepte bulunduk. Belediye bize herhangi bir yanıt vermedi. Bir güvenlik önlemi de alınmadı. Annesi Huriye’nin kardeşini hastaneye götürmüştü, babası da tarlada çalışıyordu. Huriye de kanalın kenarında oyun oynuyordu.  O sırada kanala düşmüş. Çadırların 3 kilometre uzağına sürüklenmiş. Bir süre Huriye’nin orada olmadığını fark etmedik. Huriye kanalda sürüklenip uzaklaşınca Türkiyeliler tarafından bulunmuş ve bize haber verdiler.”

‘HİÇBİR ŞEYİN YAPILMAMASI DAHA FAZLA CANIMIZI YAKTI’

Huriye’nin ölümünün ardından çok canlarının yandığını, hiçbir yetkilinin kendileriyle iletişime geçmediğini belirten Avvad El Siyed sözlerini şöyle sürdürdü: “Çok üzgünüz ve canımız çok yandı. Biz Huriye ölmeden önce defalarca talepte bulunduğumuz halde bu talebin yanıtsız bırakılması, bu kazanın öngörülmüş bir kaza olması, hiçbir şeyin yapılmaması daha fazla canımızı yaktı. Yaşadığımız kayıp bize çok büyük acı yaşatıyor. Kaybımızdan sonra yetkililer bizle iletişime geçmedi. Belediye ya da başka kurum herhangi bir destekte ya da geri bildirimde bulunmadı.”

‘MAĞDUR OLUYORUZ’

Huriye’nin hayatını kaybettiği sulama kanalının kenarındaki bir çadırda 13 kişi yaşadıklarını ifade eden amca El Siyed, kendileri gibi çok sayıda tarım işçisinin çalışma koşullarının da kötü olduğunu söyledi. 
“Maaşlarımız çok düşük ve çok fazla mesai yapıyoruz. Bunun dışında düzenli olarak maaş almıyoruz ve mağdur oluyoruz” ifadelerini kullanan Avvad El Siyed, sulama kanalının çevresinin daha güvenli hale gelmesini istediklerini belirtti. El Siyed taleplerine dair şunları söyledi: 
“Huriye’nin annesin de hala kimliği yok. Altı yıl önce Türkiye’ye gelmesine rağmen halen kimlik alamadı. Bununla ilgili talebimiz var. Maddi destek talebinde bulunuyoruz.  Devlet tarafından desteklenmeye ihtiyacımız var. Elektrik ve su alıyoruz ama yeterli gelmiyor. En önemlisi de kanalın çevresinin daha güvenli hale gelmesini istiyoruz.”