Suriyeli şarkıcı, damadın babası Erdoğan'a 'neredesin' dedi, düğüne soruşturma açıldı

Hatay'da düğüne katılan Suriyeli şarkıcı Deek'in “Biz buradayız Erdoğan nerede” sloganı arttırdığı iddia edildi. Soruşturma açılan düğünün sahibi Erdoğan Ray şarkıcının kendisine seslendiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY - Hatay’ın Samandağ ilçesine bir düğüne katılan Suriyeli şarkıcı Ali Al Deek'in düğünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kastederek “Biz buradayız, Erdoğan nerede” diye slogan attırdığı iddia edildi.

Sosyal medya ve Yenişafak Yeni Akit, Star, Türkiye gazetesinin “büyük skandal” diye verdiği haberde “Şarkıcı Ali Deek’in sahnede sürekli Beşar Esed ve Türkiye düşmanı teröristlere methiyeler dizdiği” öne sürüldü. Düğün hakkında soruşturma açılırken, çarşamba günü Suriye’ye dönmesi gereken şarkıcı Deek, bugün Antakya’dan ayrıldı.

'SADECE ARAPÇA ŞARKILAR SÖYLENDİ'

Düğün sahiplerinden Samandağlı iş insanı Erdoğan Ray, Arap dünyasında tanınan ve sevilen şarkıcı Ali Al Deek’in uzaktan akrabaları olduğunu, oğlunun düğünü için kendilerini kırmayıp Samandağ'a geldiğini söyledi.

Ray, bahsi geçen sloganların hiçbirinin düğünde atılmadığını, sadece Arapça şarkılar söylendiğini dile getirdi.

'DEEK'İN 'DAMADIN BABASI ERDOĞAN NEREDE' LAFINI BAŞKA YERE ÇEKTİLER'

Düğün hakkında soruşturma açıldığını, düğün videolarının savcılığa verildiğini, inceleme sonucunda da bahsi geçen sloganların atılmadığının anlaşıldığını ifade eden Ray, şunları söyledi:

“Düğünde 'Biz buradayız Erdoğan nerede' diye slogan atıldığı söyleniyor. Bu tamamen yalan. Programın bir yerinde Arapça, 'Ben bugün kendi evime geldim, o kadar mutluyum' diyor. Bir de benim adım da Erdoğan, damadın babasıyım. Arapça bana seslenerek ‘Damadın babası Erdoğan nerede, habibi (canımın içi) Mahmud nerede’ diyor. Burada bu sözü bambaşka yerlere çektiler. Bu kötü bir provokasyon. Hiç alakasız sözlerin çarpıtılması. Nitekim düğün videosu izlendi. Suç teşkil edecek bir şey bulunmadı. Biz böyle bir provokasyonun içinde kaldığımız için üzgünüz.”