Suriye'den BM'ye çağrı: İsrail, saldırılardan vazgeçsin

Büyük yıkıma uğrayan Suriye'de arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğünü hatırlatan Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in saldırılarından vazgeçmesi için gerekli önlemlerin alınmasını talep etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler'e (BM) çağrıda bulunarak İsrail'in saldırılarından vazgeçmesi için gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Bakanlık açıklamasında, Maraş merkezli depremlerde büyük yıkıma uğrayan Suriye'de arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü hatırlatıldı.

'İSRAİL, SİVİLLERİN YAŞADIĞI MAHALLELERİ HEDEF ALDI'

Açıklamada, "Suriye, yıkıcı deprem karşısında yaralarını sarmaya, şehitlerini defnetmeye, taziye, sempati ve uluslararası insani destek almaya çalışırken, İsrailliler sivillerin yaşadığı mahalleleri hedef alan bir hava saldırısı başlattı" denildi.

RUSYA'DAN KINAMA

Saldırıların ardından açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İsrail'e tepki göstermişti.  Zaharova, İsrail'in düzenlediği hava saldırılarıyla uluslararası hukuku alenen ihlal ettiğini belirterek, "İsrail tarafını, Suriye'ye yönelik silahlı provokasyonlarını durdurmaya ve tüm bölge için tehlikeli sonuçlara neden olan adımlardan kaçınmaya çağırıyoruz" demişti. 

SOHR: 15 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail’in hava saldırısında, Şam'ın merkezindeki Kafr Sousa mahallesinde bir binanın hedef alındığı belirtilmişti. Suriye Savunma Bakanlığı, 'İsrail'in Şam ve çevresindeki sivillerin yaşadığı yerleşim yerleri de dahil olmak üzere bazı noktaları hedef alan füzeli hava saldırısı düzenlediğini' duyurmuştu.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), hava saldırıları sonucunda 15 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Buna göre, ikisi sivil olmak üzere dokuz Suriyeli hayatını kaybetti. Diğer kurbanların kimliklerinin bilinmediği aktarıldı. SOHR, İran destekli Hizbullah'ın bulunduğu bölgenin hedef alındığını ve saldırı sonrası patlamaların yaşandığını duyurmuştu.

Pazar günü düzenlenen saldırı, merkez üssü Maraş olan ve Türkiye ile birlikte Suriye’ye de yıkıma neden olan depremlerden bu yana İsrail'in gerçekleştirdiği ilk saldırı oldu. (DIŞ HABERLER)