Suriye'den BAE'ye övgü: Cesur ve ileri bir adımdı

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, geçen ay Şam'a giden Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı'nı Tahran'dan övdü: Ziyaret cesur ve ileri bir adımdı. Bu tür ziyaretlere iyimserlikle bakıyoruz.

Mikdad Tahran'da İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile de görüştü.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, geçtiğimiz ay Şam'ı ziyaret eden Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan'ı övdü. Mikdad, iç savaşın yaklaşık 10 yıl önce başlaması sonrası Suriye'yi ziyaret eden ilk üst düzey yetkili olan BAE'li bakanın 'cesur bir adım' attığını söyledi.

'DEVAMININ GELMESİNİ UMUYORUZ'

Tahran ziyareti İranlı mevkidaşı ile ortak basın toplantısında konuşan Mikdad, "BAE Dışişleri Bakanı'nın ziyareti cesur ve ileri bir adımdı. Bu tür ziyaretlere iyimserlikle bakıyoruz ve benzer girişimlerin önümüzdeki gün ve haftalarda artmasını umuyoruz" ifadelerini kullandı. Mikdad Tahran'da, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile de görüştü.

BAE ULUSAL GÜVENLİK DANIŞMANI DA AYNI GÜN TAHRAN'DA

Mikdad'ın Tahran ziyaretinin, BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnun bin Zayed al Nahyan'la eş zamanlı gerçekleşmesi de dikkat çekiyor. Şeyh Tahnun Tahran'da, hem Reisi hem de İranlı mevkidaşı Ali Şamhani'yle biraraya geldi. Görüşmelerde iki bölgesel rakip ülke arasındaki ilişkilerin nasıl geliştirileceğinin ve bölgesel meselelerin ele alındığı belirtildi. Devlet televizyonuna göre Şamhani, "İstikrar ve güvenlik, sadece bölge ülkeleri arasında sürekli diyalog ve işbirliği ile tesis edilebilir" dedi; bölgedeki askeri krizlerin çözülmesi için de ortak çabaya ihtiyaç olduğunu belirtti.

Şeyh Tahnun, Türkiye ile BAE arasında geçtiğimiz haftalarda başlayan 'normalleşme' süreci öncesinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüşen ilk BAE'li yetkililerden biri olmuştu. Abu Dabi veliaht prensi ve BAE'nin fiili yöneticisi Muhammed Bin Zayed'in kardeşi de olan Tahnun, 18 Ağustos'ta Erdoğan'la Ankara'da görüşmüştü. (DIŞ HABERLER)