Suriye'de hava saldırıları: Rusya IŞİD'i, Türkiye SDG'yi hedef alıyor

Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) kontrolündeki bölgeler Türkiye'den hava saldırılarıyla hedef alınırken Rusya ordusunun da ülke genelindeki bazı IŞİD hücrelerini peş peşe bombaladığı aktarılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'nin kuzeydoğusunda Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) bağlı birliklere Türkiye'den hava saldırılarının devam ettiği belirtilirken Rusya'nın da bazı kentlerde IŞİD hedeflerini bombaladığı açıklandı.

İran'ın resmi yayını Press TV'nin Sputnik Arapça'dan aktardığına göre, Rusya ordusu Suriye'nin muhtelif noktalarındaki IŞİD hedeflerine hava saldırıları düzenledi. Suriye'den üst düzey bir Rus yetkili ajansa yaptığı açıklamada, Rakka ve Hama kentlerinde IŞİD hücrelerinin aktif olduğu ve keşif uçaklarıyla belirlenen hedeflerin vurulduğunu söyledi. 18 hava saldırısı yapıldığını belirten askeri yetkili, IŞİD'in dört hücresinin yok edildiği ve onlarca IŞİD'linin öldürüldüğünü ifade etti. 

Haberde, ABD'lilerin Ürdün sınırı yakınlarındaki El-Tanf askeri hava üssünde IŞİD'lileri Şam yönetimine karşı yeni bir saldırı düzenlemesi için eğittiği iddiası da yer aldı. İddiaya göre, IŞİD'liler Deyrezzor'da ve Şam'ın kuzeydoğusunda ileriki günlerde yeni saldırılara hazırlanıyor.

ANHA: TÜRKİYE'DEN JETLER KOBANÊ'DE SURİYE ASKERLERİNİ HEDEF ALDI

SDG'ye yakın Haseke merkezli ANHA haber ajansı ise bugün yayınladığı haberde, Türkiye'den Kobanê bölgesine hava saldırılarının devam ettiğini belirtti. Haberde, Kobanê'nin 30 kilometre batısındaki Zor Maghar köyünde Suriye ordusuna bağlı askerlerin de hedef alındığı iddia edildi. Suriye resmi haber ajansı SANA ise ülkenin kuzeydoğusundaki Haseke'nin kırsalında SDG'ye bağlı birlikler ile ABD askerlerinin ortak askeri tatbikat düzenlediğini duyurdu.

RUSYA'DAN SURİYE'YE GİDEN UÇAKLARA HAVA SAHASI KAPATILMIŞTI

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün Uruguay ziyaretinde yaptığı açıklamada, Rusya'dan Suriye'ye giden uçaklara Türkiye'nin hava sahasının kapatıldığını duyurmuştu. Çavuşoğlu, "Rusya'nın askeri uçaklarına, hatta sivil Suriye'ye giden uçaklarına hava sahasını kapattık. Üçer aylık izinler veriyorduk. Nisan'a kadar izinleri vardı. Cumhurbaşkanımız da Putin'e söyledi. Daha sonra uçuşlar durdu. Yani aslına biz hem Montrö hem diğer konularda sureci diyalog yoluyla yürütüyoruz" demişti. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler suriye sdg rakka hama ışid