Suriye'de can kaybı 3800'ü aştı: 200 çocuk hayatını kaybetti

Tunus ve Venezuela'dan gelen ekiplerin de katıldığı arama kurtarma çalışmaları sürerken, ülke genelinde ölü sayısı 3800'ü aştı. Yaklaşık 200 çocuk, deprem nedeniyle hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü komşu Suriye'de hayatını kaybedenlerin sayısı 3800'ü aştı. Hükümetin kontrolündeki bölgelerde 1768 kişi öldü, yaralı sayısı 3 bin 785'e yükseldi. Silahlı grupların kontrolündeki bölgelerde ise ölü sayısı 2 bin 60'a çıktı, 3 bin 150 kişi yaralandı. Ülke genelinde yaklaşık 200 çocuğun hayatını kaybettiği belirtildi.

900 BİNA ÇÖKTÜ, 7 BİN KİŞİ YERİNDEN EDİLDİ

Deprem ve ardından meydana gelen artçı sarsıntılar nedeniyle 900'den fazla bina çöktü, yaklaşık 2 bin bina zarar gördü. 7 binden fazla insan ise yerinden edildi. Tunus ve Venezuela'dan gelen ekiplerin de katıldığı arama kurtarma çalışmaları sürerken Rusya, Irak, Lübnan, Cezayir, Irak, Bahreyn, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) de yardım geliyor.

AB'DEN BM'YE 'SINIRLARI AÇIN' ÇAĞRISI

Öte yandan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun kriz yönetimi, sivil koruma ve insani yardımlardan sorumlu üyesi Janez Lenarcic, Suriye'ye yardımların etkili şekilde ulaştırılabilmesi için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden (BMGK), mevcut tüm sınır geçiş noktalarını uluslararası kuruluşların kullanımına açmasını talep etti. Lenarcic, BMGK'NİN uluslararası insani yardımların depremden etkilenen kuzeybatı Suriye'ye ulaştırılabilmesi için yalnızca bir sınır geçiş noktasına izin vermesine tepki göstererek "Mevcut tüm sınır geçiş noktalarının uluslararası kuruluşların kullanımına açılmasına izin verilirse yardımımızı sağlamak çok daha kolay olacaktır" dedi.

Geçtiğimiz günlerde BM yetkilileri, meydana gelen hasar nedeniyle Türkiye üzerinden Suriye'ye giden yardımların sekteye uğradığını açıklamıştı. Dün, ilk yardım konvoyu ülkeye ulaştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Suriye deprem Maraş