Suriye: Türkiye'nin Halep'te üniversite kurma kararı uluslararası hukuk ihlali

Suriye yönetimi, Türkiye'nin Halep'te üniversite ve meslek yüksekokulu kurma kararını reddettiklerini açıkladı. Suriye Dışişleri, 5 Şubat 2021 tarihli kararnameyle açıklanan kararın 'uluslararası hukuk ile BM Tüzüğü'nü açık şekilde ihlal ettiğini' belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Suriye'nin Halep kentinde üniversite ve meslek yüksekokulu kurma kararına tepki gösterdi. Açıklamada, 'uluslararası hukukun ihlali' vurgusu yapıldı.

Suriye devlet ajansı SANA'ya konuşan bir Suriye Dışişleri Bakanlığı kaynağı, Türkiye hükümetinin Halep'in kuzeyindeki el-Rai ilçesinde Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı olarak Çobanbey Tıp Fakültesi ile Çobanbey Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu açma kararını 'reddettiklerini' ifade etti. Kaynak, 'bu kararın tehlikeli bir emsal teşkil ettiğini ve uluslararası hukuk ile Birleşmiş Milletler Tüzüğü'nü açık şekilde ihlal ettiğini' belirtti.

Resmi Gazete'de yayımlanan 5 Şubat 2021 tarihli kararname ile Suriye'nin Halep kentinin Al Rai ilçesinde tıp fakültesi açılmasına karar verilmişti. Kararda, "Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı olarak Suriye'de (Çobanbey/Halep) Çobanbey Tıp Fakültesi ile Çobanbey Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulmasına karar verilmiştir" denmişti. (Sputnik)