Suriye: Türkiye’nin 1 milyon mülteciyi geri gönderme planını reddediyoruz

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin 1 milyon mülteciyi Suriye sınır bölgesine geri gönderme planını “kesinlikle reddettiğini” bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye, Türkiye'nin 1 milyon mülteciyi Suriye sınırındaki “güvenli bölgelere” geri gönderme planını kabul etmeyeceğini açıkladı. Suriye Dışişleri Bakanlığı'nın devlet haber ajansı SANA'ya yaptığı açıklamada, “Suriye Arap Cumhuriyeti hükümeti, kesinlikle bu tür oyunları reddediyor. Asıl amaç [Türkiye'nin] sömürgecilik. Sözde 'güvenli bölge' aslında etnik temizlik” denildi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konu ile ilgili önceki açıklamalarını 'ucuz' diyerek niteleyip, Türkiye'nin 'Suriye'ye ve Suriye halkı ile topraklarının bütünlüğüne saldırgan oyunlar içinde olduğunu' savundu.

ERDOĞAN, 'YENİ BİR PROJELERİ' OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

Erdoğan mayıs ayının başında, 1 milyon Suriyeli mültecinin dönüşü için “yeni bir projeleri” olduğunu söylemiş, Suriye'de konut, okul, hastane ve ekonomik altyapı kurulacağını söylemişti. Erdoğan, bir hafta sonraki konuşmasında ise Suriyeli mültecilerin Türkiye'de kalmaya devam edebileceğini, 'kendileri arzu ettikleri zaman' Suriye'ye geri dönebileceklerini söylemişti. (HABER MERKEZİ)