Suriye: İsrail'in Şam'a hava saldırısında 2 sivil yaralandı

Suriye devlet haber ajansı SANA'ya konuşan askeri bir kaynak, İsrail'in başkent Şam yakınlarındaki bir dizi noktaya hava saldırısı düzenlediğini iddia etti. Olayda iki sivilin yaralandığı açıklandı.

Fotoğraf: Arşiv/ Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail güçlerinin Suriye'nin başkenti Şam yakınlarında bir dizi noktaya düzenlediği hava saldırılarında iki sivilin yaralandığı iddia edildi. Suriye devlet haber ajansı SANA'ya konuşan askeri bir kaynak, "Pazar günü (yerel saatle) 21.30 sıralarında, düşman İsrail, Suriye'nin işgal altındaki Golan (bölgesi) yönünde hava saldırısında bulundu; saldırıda Şam yakınlarındaki bir dizi nokta hedef alındı" ifadelerini kullandı.

Askeri kaynak, konuya ilişkin açıklamasında, "İsrail'in saldırganlığı, iki sivilin yaralanması ve bazı maddi kayıplar ile sonuçlandı" bilgisini paylaştı. 

HALEP'E SALDIRIDA HİZBULLAH MENSUPLARININ ÖLDÜĞÜ İDDİA EDİLMİŞTİ

Suriye'nin kuzeyindeki Halep vilayetine 29 Mart gece saatlerinde düzenlenen saldırılarda da aralarında beş Lübnan Hizbullahı mensubunun olduğu en az 38 kişinin hayatını kaybettiği ileri sürülmüştü. Reuters haber ajansına konuşan iki güvenlik kaynağı, saldırının İsrail güçleri tarafından düzenlendiğini söylemişti. Suriye Savunma Bakanlığı da aynı gün erken saatlerde yaptığı açıklamada, İsrail ve 'militan grupların' Halep'e yönelik saldırılarında sivillerin ve askeri personelin hayatını kaybettiğini belirtmişti. 

İsrail'in The Times of Israel haber sitesi ise İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin (SOHR) paylaştığı bilgilere dayandırdığı haberinde, Halep yakınlarında düzenlenen saldırıda 36 Suriye askerinin hayatını kaybettiğini yazmıştı. Saldırıda ölü sayısının arttığı haberleri de basına yansırken, Suriye devlet haber ajansı SANA, Halep ve çevresine yönelik saldırının öncesinde İsrail'in başkent Şam kırsalında bir konuta düzenlediği saldırıda iki sivilin yaşamını yitirdiğini kaydetmişti. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)