Suriye: İsrail, Humus'a saldırı düzenledi

Suriye devlet ajansı SANA'nın askeri kaynağa dayandırdığı haberde, İsrail'in Humus iline hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Fotoğraf: SANA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye, İsrail'in ülkenin orta kesimindeki Humus iline saldırı düzenlediğini öne sürdü. Suriye devlet ajansı SANA'nın askeri kaynağa dayandırdığı haberde, yerel saatle 00.30'da Humus'un merkezi ve kırsaldaki bazı noktaların, İsrail güçlerince hava saldırısıyla hedef alındığı iddia edildi.

"İsrail’in Humus kenti ve kırsalında birçok noktayı hedef alan saldırısı sonucu çok sayıda sivil şehit düştü ve yaralandı ve hava savunmamız saldırganın füzelerine karşı koydu ve çoğunu düşürdü" denilen haberde, askeri kaynağın ifadeleri şöyle aktarıldı: “Bugün sabah saat 00:30 sıralarında İsrail düşmanı Trablus’un kuzeyinden Humus kenti ve kırsalındaki bazı noktaları hedef alan bir hava saldırısı başlattı ve hava savunmamız saldırganın füzelerine karşı koydu ve çoğunu düşürdü."

Tel Aviv yönetiminden saldırıya ilişkin açıklama gelmedi.  Şam ve kırsalındaki bölgelerde Suriye ordusu ile İran destekli terörist grupların yanı sıra Lübnan Hizbullahı unsurlarının da bulunduğu biliniyor. İsrail, iç savaşın başladığı 2011'den bu yana Suriye'de zaman zaman İran destekli gruplara ve Suriye ordusuna ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Etiketler israil suriye saldırı