Suriye Devlet Başkanı Esad, Ürdün Dışişleri Bakanı ile Şam'da bir araya geldi

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Safedi ile Şam'da bir araya geldi. Ürdün, depremlerden etkilenen Suriye'ye 14 tırdan oluşan yardım konvoyu göndermişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Safedi, Maraş merkezli depremlerde büyük bir yıkımın meydana geldiği Suriye'yi ziyaret etti. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Safedi ile Şam'da bir araya geldi. 

14 TIR YOLA ÇIKMIŞTI

Ürdün hükümeti, depremlerden etkilenen Suriye'ye 14 tırdan oluşan yardım konvoyunun yola çıktığını duyurmuştu. Ürdün Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kral 2. Abdullah'ın Türkiye ve Suriye'de depremden etkilenen bölgelere yardım talimatları doğrultusunda tırların Suriye'ye gönderildiği belirtildi. Suriye'ye ilaç, gıda maddeleri, battaniye ve su yüklü 14 tırın gönderildiği aktarılan açıklamada, yardımlardan 7 tırın Suriye Yüksek Yardım Kurumu'na diğer 7 tırın da Birleşmiş Milletler'e bağlı kuruluşlara teslim edildiği kaydedildi.

Ne olmuştu?

Suriye'nin Arap komşularıyla normalleşme süreci kapsamında, 2021 yılında diplomatik ilişkilerde de ilerleme kaydedilmişti. Suriye-Ürdün sınırının açılmasının ardından Esad, Ürdün Kralı Abdullah ile bir görüşme gerçekleştirmişti. (DIŞ HABERLER)