Süper Kupa paylaşımına gözaltı: 'Dini ve manevi değerleri aşağıladı'

Süper Kupa maçıyla ilgili paylaşım yapan bir kişinin gözaltına alındığını duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Halkımızı kin ve düşmanlığa tahrik eden şüpheli adalete teslim edilmiştir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa Final maçının ertelenmesi sonrası sosyal medya platformları üzerinden "hakaret ve provokasyon" içerikli paylaşımda bulunduğu iddia edilen Ö.B.Ç. isimli bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya'nın paylaşımı şöyle:

"Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa Final maçının ertelenmesi sonrası sosyal medya platformları üzerinden, dini ve manevi değerlerimizi aşağılamaya çalışan, hakaret ve provokasyon içerikli paylaşımda bulunan Ö.B.Ç. isimli şahıs gözaltına alınmıştır.

Siber Suçlarla MücadeleDini Daire Başkanlığımızca yapılan incelemeler devam etmektedir.

Milli, manevi ve dini değerlerimizi aşağılamaya çalışan, nefret söylemleriyle halkımızı kin ve düşmanlığa tahrik eden şüpheli adalete teslim edilmiştir."

ADALET BAKANI AÇIKLAMIŞTI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak Süper Kupa mücadelesi ertelenmesinin ardından bazı sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)