Sumudica'nın öcü: Rize Gaziantep'i farklı geçti

Çaykur Rizespor'la ilk maçını eski Gaziantep FK'ye karşı oynayan teknik direktör Sumudica, sahadan 3 puanla ayrıldı. Çaykur Rizespor rakibini 3-0 yendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig'in 20'nci haftasında Çaykur Rizespor, Gaziantep Futbol Kulübü'nü konuk etti.

Çaykur Rizespor, 42'nci dakikada öne geçti. Sol taraftan Fernando'nun ceza sahası içerisine ortasında Doğan Erdoğan göğsü ile topu boş pozisyondaki Skoda'nın önüne indirdi. Skoda'nın yerden seken topa bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti: 1-0.

49'uncu dakikada ceza yayı üzerinde Donsah'ın sert şutunda kaleci Günay Güvenç'ten seken top Samudio'nun önünde kaldı. Bu futbolcunun savunmadan sıyrıldıktan sonra ceza sahası içi sağ çaprazdan sert şutunda kaleci Günay Güvenç, bu kez yatarak meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.

53'üncü dakikada Rizsporlu Fernando'nun ortasında ceza sahası içerisinde Djilobodji'nin topa elle müdahalesini VAR uyarısı ile izleyen maçın hakemi Halis Özkahya, penaltı kararı verdi.

55'inci dakikada Skoda'nın penaltı vuruşunda, kaleci Günay Güvenç köşeyi doğru tahmin etmesine rağmen top filelere gitti: 2-0.

85'inci dakikada Donsah'ın defansın arkasına pasında hareketlenen Michalak'ın ceza sahası içerisine girdikten sonra kaleci Günay Güvenç ile karşı karşıya vuruşunda, top yandan auta çıktı. Pozisyonu VAR uyarısı ile pozisyonu izleyen maçın hakemi Halis Özkahya, penaltı noktasını gösterdi.

88'inci dakikada penaltı atışını kullanan Samudio, topu filelere gönderdi: 3-0.

Karşılaşma, ev sahibi ekibin 3-0 üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonuçla Çaykur Rizespor, 24 puana yükseldi. Gaziantep FK ise 34 puanda kaldı.

Gaziantep FK'yle 10 Ocak'ta yollarını ayıran teknik direktör Marius Sumudica yeni takımı Çaykur Rizespor'daki görevine galibiyetle başlamış oldu. (RİZE/AA)