Sumudica: Ağladı, bekledi, gitti

Gaziantep FK'da yaptığı açıklamalar nedeniyle görevine son verilen Marius Sumudica'nın şehirden ayrılmadan hemen önce umutlu bir bekleyiş yaşadığı ancak beklentisi gerçekleşmeyince ağlayarak uçağa gittiği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gaziantep FK ile yolları ayrılan teknik direktör Marius Sumudica'nın önceki gün ağlayarak yaptığı ayrılık konuşmasının ardından yeniden göreve dönme umudunun ortaya çıktığı ancak bunun gerçekleşmediği iddia edildi.

Süper Lig'de bugün ilk kez Sumudica'sız Kayserispor maçına çıkan ve kazanan Gaziantep FK'da teknik direktörün görev süresine benzer ilginç gelişmelerle şehirden ayrıldığı anlaşıldı. Sumudica'nın önceki gün düzenlediği ve özür dilediği basın toplantısının ardından sosyal medyada taraftarlar Rumen teknik adamın geri gelmesi için şehrin tüm önde gelenlerini etiketleyerek paylaşımlar yaptı.

'ŞEHİR KARAR VERDİ'

Gaziantep Güneş gazetesinden Ali Budak'ın haberine göre bu sıralarda Başkan Mehmet Büyükekşi de Sumudica'yı telefonla aradı. Basın toplantısında ağlayan ve pişman olduğunu ifade ederek özür dileyen Sumudica'ya "kendine yakışan bir hareket yaptığını" ifade eden Büyükekşi, "Daha önce de konuştuk. Ben senin takımdan ayrılmanı istemedim. Eğer seni göndermek gibi bir niyetimiz olsaydı şu an takımın başında senin yerine bir teknik direktör olurdu. Bu tüm şehrin verdiği bir karardı. Ben elimden geleni yapacağım yine de. Benden sabaha kadar haber bekle" dedi. 
Basın toplantısında sözleşme yenilenme sürecinde söylediği, "eşimden para istedim" şeklindeki sözleri için ağlayarak özür dileyen Sumudica bu görüşme üzerine takında kalmak için umutlandı. Bulunduğu otele de futbolcular Maxim, Mirallas, Kana Biyik da giderek Başkan Mehmet Büyükekşi ile ayrı ayrı telefon görüşmesi gerçekleştirdiler. Futbolcuların da başkandan Sumudica'nın affedilmesi istedikleri öğrenildi.

SON YANIT OLUMSUZ

Ancak son anda yapılan bu görüşmeler işe yaramadı. Vali Davut Gül ve şehrin ileri gelenleriyle görüşen Büyükekşi Sumudica'ya son kararın olumsuz olduğunu ve affedilmeyeceğini bildirdi. Bunu üzerine Marius Sumudica tarifeli uçakla ülkesine döndü. Sumudica'yı yolcu etmeye kulüpten kimse gitmezken Gaziantep'te kalan yardımcı antrenörü Şener Gençtürk ve tercüman Oğuzhan Erdoğmuş uğurladı. Rumen teknik adamın uçağa binerken de gözyaşlarına hakim olamadığı belirtildi.