Süleyman Soylu’ya 'İçişleri bekçisi' diyen gazeteciye takipsizlik kararı

Gazeteci Oktay Candemir hakkında sosyal medya hesabından yaptığı 4 paylaşımdan ötürü açılan soruşturmada savcılık, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

VAN - Gazeteci Oktay Candemir’e sosyal medya hesabından yaptığı 4 paylaşım nedeniyle hakaret, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit suçlamalarıyla başlatılan soruşturmada Van Cumhuriyet Başsavcılığı, suçların yasal unsurlar oluşturmadığına ve kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

‘AMAÇ GAZETECİLER ÜZERİNDE BASKI OLUŞTURMAK'

Candemir’in Avukatı Cahit Ertan, Oktay Candemir’in haber amacıyla yaptığı tüm paylaşımlardan suç üretilmeye çalışıldığını vurguladı. İntihar eden belediye işçisinin haberini yapmanın bile soruşturma konusu yapılmasının manidar olduğunu vurgulayan Ertan, “Eğer burada bahsi geçen paylaşımlar suç ise o zaman bütün insanlara soruşturması açılması gerekiyor. Bu tür iddialarla açılan soruşturmalarda amaç tamamen gazeteciler üzerinde bir baskı oluşturmak” diye konuştu. 

Candemir'in paylaşımları şu şekilde: “Valinin ‘Karantinaya aldık’ dediği Çaldıran Han köyünde bir köylünün aktarımına göre askerler dışında ne gelen var ne giden. Hatta test bile yapılmamış eğer karantina sadece bir köyün askerler tarafından çevrilmesi ise bu coğrafyada yüz yıl karantinadayız zaten”, “Van’da İpekyolu belediyesinde çalıştığı sırada Van Valiliğinin ‘güvenlik soruşturmasına’ takılarak işine son verilen ‘Vanlı Mesut intihar etti", “Vali bile korona virüsüne yakalanıyorsa sıradan vatandaş kendini nasıl koruyacak”, "Süleyman Soylu devletin özel yetkilerle donattığı ve görevlendirdiği İçişleri bekçisidir. Görev yeri, Kürt mahallesidir. Devletin Kürt konsepti değişmedikçe Süleyman hep bakan, hep bakan olacaktır.” (DUVAR)