Süleyman Soylu’dan Sinan Ateş açıklaması: İki kişi aranıyor

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili süren soruşturmaya dair konuşan Süleyman Soylu, "İki kişi aranıyor. Onları da bulacağız ve adalete teslim edeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 30 Aralık'ta Ankara'da evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'le ilgili açıklamalarda bulundu.

Saldırının tetikçisine yardımla suçlanan Tolgahan Demirbaş'ın MHP'li milletvekili Olcay Kılavuz'un evinden gözaltına alındığına ilişkin bir soruya yanıt veren Soylu, "Burada tetiği çekenin haricindekilerden bir kişi daha, yani hedefimizdeki iki kişi aranıyor. Burada onları da bulacağız ve adalete teslim edeceğiz. Soruşturmanın selameti açısından söyleyeceklerimiz budur. Sosyal medya dedikoduları üzerinden adım atmak doğru değil. Milletimiz emin olsun, araştırmalar kamuoyu nezdinde bilgilendirme yapılarak ilerleyecektir" dedi.

Ne olmuştu?

2020 yılında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevinden ayrılan ve Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü’nde akademisyen olarak görev yapan Sinan Ateş, 30 Aralık'ta, Ankara'nın Çankaya ilçesinde bir apartmandan çıktığı sırada, motosikletli kişinin silahlı saldırısı sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

MHP, cinayete ilişkin sessizliğiyle dikkat çekerken suikasta ilişkin 5 kişi gözaltına alınmıştı. Cinayeti işleyen tetikçilere yardım etmekle suçlanan eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un kullandığı bir evde gözaltına alınmış, ifadesi alınmadan savcılık kararıyla serbest bırakılmıştı. (HABER MERKEZİ)